kronika

Danes toča, kaj bo prinesla noč?

14.5.2015 | 19:50 | M. M.

V Novem mestu je danes nekaj časa padala toča, a hujšega ni bilo. (Foto: I. I.)

V Novem mestu je danes nekaj časa padala toča, a hujšega ni bilo. (Foto: I. I.)

Nekaj pred 17. uro je območje Novega mesta zajelo kratkotrajno neurje s točo. Toča, debeline lešnika, je padala približno deset minut.

Po podatkih Urada za meteorološko prognozo Agencije za okolje bodo v drugi polovici noči in jutri dopoldne možni dolgotrajnejši močnejši nalivi.

Jutri zjutraj in čez dan lahko ob močnejših in dolgotrajnejših nalivih hitro narastejo manjše reke in hudourniki v večjem delu države. Pri tem lahko posamezni vodotoki presežejo opozorilne pretoke in se razlijejo v manjšem obsegu, opozarjajo z Uprave za zaščito in reševanje.

Čez vikend spet lepo vreme

Vremenoslovci tako napovedujejo, da se bodo ponoči padavine razširile nad večji del Slovenije. Jutri bo oblačno in deževno, vmes bo ponekod tudi grmelo. Več padavin bo v severni polovici Slovenije. Ohladilo se bo. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 14, najvišje dnevne od 12 do 15 stopinj C.

V soboto bo pretežno oblačno, dopoldne bo tu in tam še rahlo deževalo. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. V nedeljo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Burja na Primorskem bo oslabela. V ponedeljek bo sončno in še topleje.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava