ostali športi

Krkaši prvi finalisti

14.5.2015 | 20:30 | M. M.

Tilen Novak (Foto: NTZS, arhiv DL)

Tilen Novak (Foto: NTZS, arhiv DL)

Novo mesto - Če je igralcem novomeške Krke letos spodletelo v polfinalu Pokala RS, si branilci naslova državnega naslova niso privoščili kiksa v SNTL, kjer so v polfinalni seriji pometli z NTK Letrika in tako čakajo na svojega finalnega nasprotnika, je sporočil Tim Šfiligoj iz Namiznoteniške zveze Slovenije.

Tako kot prva polfinalna tekma v Vrtojbi, se je tudi včerajšnja v Novem mestu končala z rezultatom 5:2. Formula uspeha je bila ista, '3+2' v režiji Uroša Slatinška in Darka Jorgića, ki v letošnji sezoni kraljujeta na domačih tleh. Gostje so do dveh točk prišli z zmagama nad Tilnom Novakom, ki je moral priznati premoč Ludviku Peršolji in Janezu Tomšetu. Nekdanji igralec Krke Janez Petrovčič je izgubil proti Slatinšku in Jorgiću, obema pa je dovolil odščipniti en niz.

Prva tekma finala bo na sporedu prihodnjo soboto, 24. maja, na drugega finalista pa bo potrebno počakati vsaj do petka. Zaradi odsotnosti mladinskega reprezentanta Šfiligoja, je bila prva tekma polfinala med NTK Ilirija in NTK Kema odigrana šele včeraj. Nekoliko presenetljivo so bili s 5:3 boljši Ljubljančani. Serija se seli v Puconce, kjer bodo domačini skušali obrniti potek dogodkov in si priigrati ponovitev lanskega finala s Krkaši. Druga tekma v Novem mestu pa bo v sredo, 27. maja.

V ženskem prvenstvu se bosta v finalu srečala NTK Fužinar Interdiskont in NTK Vesna. 5-kratne zaporedne državne prvakinje so bile z 2:0 boljše od NTK Arrigoni, Založanke pa prav tako z 2:0 od NTK Muta, kjer je priložnost dobila tudi Živa Staniša, ki prihaja iz mladinske šole NTK Krka, so še navedli v sporočilu za javnost.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava