košarka

Tajfun izločil Krko

16.5.2015 | 21:25 | STA, M. M.

Foto: I. V., arhiv DL

Foto: I. V., arhiv DL

Šentjur - Košarkarji Tajfuna so prvi finalisti lige Telemach. V dveh tekmah so izločili petkratne zaporedne državne prvake, igralce Krke iz Novega mesta. Šentjurčani so na drugi tekmi pred svojimi gledalci zmagali z 89:81 (21:21, 40:39, 64:55).

Preboj Tajfuna v finale je povsem zaslužen. Varovanci Dejana Mihevca so že v rednem delu pokazali odlično pripravljenost, visoko motiviranost in dovolj kakovosti, v dveh tekmah polfinala pa so bili prepričljivo boljši. V Novem mestu so zmagali za štiri točke, pred nabito polno dvorano v Šentjurju pa bi lahko slavili tudi z višjo prednostjo, saj so vseskozi nadzorovali potek tekme. Ob tem velja omeniti, da so večino tekme igrali brez enega od nosilcev igre in drugega strelca ekipe Ceole Clarka, ki je že v prvi četrtini dobil močan udarec v glavo in je moral s pretresom možganov pomoč poiskati v bolnišnici.

Že v startu so pokazali visoke ambicije. V prvi četrtini so vodili z osmimi točkami razlike, v drugi s sedmimi, v tretji pa se je njihova prednost povišala celo na 63:49. Krka je ostala v igro le zavoljo odlične predstave Malcolma Armsteada (27 točk), ki je bil v zaključku tretje četrtine pri 25 točkah, njegova ekipa pa na 63:55. V zadnjem delu je njegovo vlogo delno prevzel Nebojša Joksimović (21 točk) in poskrbel, da je bilo v 35. minuti 71:68, dobro minuto pred koncem pa 81:78.

A tudi Tajfun je imel dovolj razpoloženih igralcev. V prvi vrsti Domna Bratoža, ki je dosegel 30 točk (met iz igre 9:12) in s prodori ter podajami (6) vnašal nemir v vrste Krke. Ob njem pa še Emirja Zimića (15 točk), Đorđeja Lelića (15), Stanka Sebiča (10) in Dragišo Drobnjaka (10). Omenjenih pet igralcev je doseglo 80 od 89 točk Tajfuna.

Tajfun se bo v finalu pomeril z zmagovalcem dvoboja med Rogaško in Helios Suns, v katerem je po dveh tekmah izenačeno 1:1. Odločilno srečanje je na sporedu v ponedeljek, 18. maja.

Finale na tri zmage se bo začel v petek, 22. maja.

Poraz Krke pomeni, da si bo zmagovalec lige Telemach priboril eno od dveh vstopnic za ligo Aba v prihodnji sezoni. Novomeščani so zanesljivi udeleženci, saj so bili prvi po rednem delu, drugi potnik pa bo državni prvak.

Dejan Mihevc, trener Tajfuna: "Čestitam fantom za zmago in prikazano borbenost. Kljub temu, da sta nam zaradi poškodb med tekmo manjkala dva ključna košarkarja, so preostali fantje z borbeno in kolektivno igro več kot zasluženo prigarali zmago. Če do sedaj te ekipe kdo ni spoštoval, verjamem, da je sedaj drugače. Zahvalil bi se navijačem, ki so naredili resnično izjemno vzdušje in napolnili dvorano Hruševec kot še nikoli do zdaj. Verjamem, da bo tako tudi v finalu lige Telemach."

Aleksandar Džikić, trener Krke: "Še bo čas za analizo sezone, same končnice, učinka moštva in posameznikov v njem. Nimamo priložnosti braniti naslova v ligi Telemach. Hvala vsem v klubu za vse, kar so naredili v tej sezoni."

‹ nazaj

Komentarji (12)

17.5.2015–3 (0) (3)OceniModel 
Džikiću majstore!!!!
17.5.2015 5 (6) (1)OceniMarko 
Kaj se čudite? Prejšnji večer so Hukič in kompanija v Vidi na Glavnem trgu pili, drugi dan pa na tekmo? Pa kje ste to še vidl? Nagnal bi jih nazaj, kjer so bli. To ni noben odnos do kluba, tekme ne do športa. Sramota!
17.5.2015—   (2) (2)OceniJan 
Hahahahaha klošarji, da te vaški amaterji izločijo :)
17.5.2015 3 (3) (0)OceniPodgurc 
Bravo Podgurci in Novomeščani. Izločili ste ameriško-bosansko ekipo z imenom Krka. Pa še veliko mero solidarnosti z Olimpijo ste pokazali. Olimpija še še. Kdo pa bo igral s temi vaškimi klubi ?
17.5.2015 1 (1) (0)OceniJan 
Treba je privoščiti Bratožu. V Novem mestu igrajo tujci, njega pa pošljemo drugam. Čestitke, upam da gre do konca in dvigne pokal. Džikič pa ne vem kaj bo sedaj analiziral. Čas za analize je mimo.
17.5.2015 2 (2) (0)OceniJohn 
Sem zelo razočaran, ampak ne presenečen. Glede na prikazano letos kaj drugega tudi ni bilo za pričakovati. So zelo nihali od odličnih do katastrofalnih predstav. Dokler je bil amreičan dober je šlo pa plus Joksimovič in Booker. Drugi pa so igrali pod vsako kritiko. Toliko let so že v krki nekateri da bi pričakoval napredek ampak nič. Pa celo sezono so se mučili s poškodbami in boleznimi. Pričakujem popolno prenovo moštva vključno s novim trenerjem. Tisti ki niso zadovoljili pričakovanj je treba pokazati vrata.
17.5.2015 1 (2) (1)OceniJanez 
Čas je da se neha z tem cirkusom; igralci se nalivajo večer pred tekmo, Đikić pljuva po upravičeno kritični publiki, potem pa taka sramota... Pa razsulo v mlajših selekcijah itd... Iz kluba ki je bil lahko zgled daleč na okoli, je tole ratalo kot nekak poceni bordel...
17.5.2015–4 (0) (4)Oceniadijo 
vrni se Smoki - pa ne na igrišče, ampak ob igrišče in jim dopovej, da brez dela ni uspeha. Pa od trenerja tudi pričakujem analizo dogodkov, ki so privedki do "orgazma" v Šentjurju, ki pa se je sicer nakazoval skozi celoten drugi del sezone.........
17.5.2015–3 (0) (3)OceniSenad 
Pa sam vam jaz lepo reku, kaj se bo zgodilo. Pa ne sam bio sve samo normalan ne. Evo vam sada vaš basket.
17.5.2015 3 (3) (0)OceniTribuna 
Škoda. Škoda, da smo tu. Cela sezona je trosila opomine. Ekipa, cela ekipa, ni izpolnila pričakovanj. Razočaran sem.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava