nogomet

Nogometaši Krke zmagali tudi v Kopru

16.5.2015 | 23:00 | I. V.

Marca so nogometaši Krke Koper doma premagali s 3:0, tokrat pa ob obali z 2:0. (Foto: I. V./arhiv DL)

Marca so nogometaši Krke Koper doma premagali s 3:0, tokrat pa ob obali z 2:0. (Foto: I. V./arhiv DL)

Novo mesto - Nogometaši Krke nadaljujejo zmagoviti niz - nocoj so zmagam nad Zavrčem, Domžalami in Rudarjem dodali še uspeh v Kopru, kjer so bili od domačinov z zadetkoma Žige Kastrevca in Josipa Fučka boljši z 2:0, je pa zmagala tudi Gorica, tako da se bo boj za osmo mesto, ki pomeni neposredni obstanek v ligi brez dodatnih kvalifikacijskih tekme nadaljeval. Gorica, ki za Krko zaostaja za šest točk, je na letošnjih štirih medsebojnih preizkušnjah trikrat zmagala, zato bi imela v primeru, da preostali dve tekmi (v gosteh s Celjem in doma z Zavrčem) dobi, Krka pa tekmi z Mariborom doma in z Radomljami v gosteh izgubi, prednost, a to je bolj teoretična možnost, ima pa Krka zdaj, ko je premagala Koper prav tako možnost, da celo z eno samo zmago, recimo v Radomljah, prehiti Koper, ki je zdaj štirikrat zapored izgubil, v zadnjih dveh krogih pa ga čakata tekmi z Rudarjem doma in v gosteh pri Mariboru.

Koper je tekmo s Krko začel bolje, a kljub večjemu številu nevarnih predložkov v kazenski prostor Krke do resnejše priložnosti ni prišel, zato pa so Novomeščani v 39. minuti izkoristili že svojo prvo, ko je Žiga Kastrevec s približno 25 metrov z močnim lob udarcem presenetil mladega vratarja Davida Adama.

Tudi v nadaljevanju so si prvo priložnost pripravili domači, v 50. je Patrik Posavac s 16 metrov streljal, Mitrović pa je s težavami strel ubranil. Od pričakovanega pritiska domačih pa tokrat ni bilo nič. Novomeščani so celo zagospodarili na igrišču, v 62. minuti pa vodstvo povišali. Adam je v kazenskem prostoru podrl Kastrevca, enajstmetrovko pa je realiziral Josip Fuček. V zadnjih minutah se Dolenjci niso preveč naprezali, rutinirano so držali prednost vse do konca.

V soboto nogometaše Krke čaka zadnja tekma na domačem igrišču v sezoni z Mariborom.

Luka Koper : Krka 0:2 (0:1)

Strelca: 0:1 Kastrevec (39.), 0:2 Fuček (62., -11 m).

Luka Koper: Adam, Andrejašič (od 56. Pučko), Gregorič, Šme, Guberac (od 68. Kokol), Galešić (od 72. Peševski), Halilović, Črnigoj, Posavac, Krivičić, Štromajer.
Krka:
Mitrović, Žižić, Vučkić, Fuček (od 73. Kramar), Novinić (od 83. Aniekan), Ihbeisheh, Dežmar, Rašić, Welbeck, Perić (od 88. Bele), Kastrevec.

Rumeni kartoni: Adam, Kokol, Peševski; Kastrevec, Žižić, Ihbeisheh.

Lestvica:

1. Maribor 75, 2. Celje 67, 3. Domžale 62, 4. Olimpija 58, 5. Zavrč 46, 6. Rudar 43, 7. Luka Koper 39, 8. Krka 37, 9. Gorica 31, 10. Radomlje 16.

‹ nazaj

Komentarji (1)

17.5.2015OceniJan 
Elan go! Samo še točko v dveh tekmah! Bravo!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava