posavje

Kmalu konec del v Sotelskem, zapora ceste še nekaj časa

18.5.2015 | 13:30 | M. M.

Foto: občina Krško

Foto: občina Krško

Krško - Še ta mesec bodo zaključili sanacijo usada na odseku ceste Krško – Brestanica v Sotelskem, hkrati pa so že stekla dela razširitve ceste na dveh najbolj ozkih delih, so danes sporočili iz krške občine.

Sanacija usada ceste na tem odseku je v zaključni fazi, izvedba kamnite zložbe v dolžini 150 metrov je zaključena, predvidena pa je še postavitev zaščitne varnostne ograje. Občina Krško pa je po besedah vodje oddelka za gospodarsko infrastrukturo Rafka Jurečiča tudi že pristopila k razširitvi ceste na dveh najbolj ozkih delih te cestne povezave.

Dela v sklopu širitve bodo vključevala izgradnjo novega opornega zidu, v nadaljevanju na drugem odseku pa širitev ceste z odstranitvijo skal. Za sanacijo usada bodo Krčani odšteli 80.000 evrov, širitve odsekov ceste pa jih bo stala nekaj manj kot 118.000 evrov.

V Sotelskem je sicer v zaključni fazi projekt hidravličnih izboljšav na odseku Čistilna naprava Brestanica – Hidroelektrarna Krško (povezava sistemov Krško in Senovo), ki potekajo istočasno s projektom širokopasovnih povezav, podjetje Infra pa gradi kanalizacijo iz naselja Sotelsko. Zaradi velikega obsega del oziroma izvajanja več projektov hkrati, ki se bodo predvidoma zaključili v poletnih mesecih, bo v tem času še trajala popolna zapora ceste Krško – Brestanica. Občane prosijo za razumevanje.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava