kronika

Šele drugi dan našli ponesrečenega; grozil z nožem

18.5.2015 | 14:35 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Poročali smo o nenavadni prometni nesreči, ko so reševalci sprva našli le vozilo, ne pa tudi voznika. Kot danes pojasnjujejo s PU Novo mesto, so dežurni na številki 112 v petek okoli 9.30 obvestil policijo o prometni nesreči na cesti Črešnjice – Stari Grad, kjer je vozilo obtičalo v potoku.

Na kraju so gasilci, reševalci in policisti v globokem jarku (do vozila so se gasilci spustili z vrvmi) odkrili vozilo, a v njem ni bilo voznika. Stekla je iskalna akcija, saj naj bi avtomobil vozil 85-letnik iz Kočevja, prometna nesreča na težko dostopnem terenu pa naj bi se zgodila že prejšnji večer. Po približno eni uri je vodnik službenega psa policije nekaj 100 metrov od kraja našel onemoglega in prezeblega voznika, ki na težko prehodnem terenu ni mogel splezati do ceste oziroma poklicati na pomoč. Predali so ga reševalcem in obvestili svojce. Policisti so še ugotovili, da je vozniku ponoči pri obračanju na travnati površini ob cesti vozilo zdrsnilo po strmi brežini v potok.

Ustavili domnevnega »divjaka« na avtocesti

Po avtocesti iz Novega meta proti Obrežju je v petek okoli enajste ure po besedah očividcev s hitrostjo okoli 200 km/h ali več vozil voznik avtomobila iz Ljubljane. Prehiteval naj bi po levi in desni in tako ogrožal ostale udeležence v prometu. Voznika so policisti izsledili v Krškem in ga oglobili zaradi nevarnega prehitevanja.

Prijet po grožnji

Novomeški policisti so v petek zgodaj popoldne na policijsko postajo privedli 19-letnika, ki je nekaj minut pred tem z nožem grozil gostincu. Nož je odvrgel, a so ga policisti s pregledom terena našli. Po zbiranju obvestil bodo 19-letnika kazensko ovadili.

Vandalizem

Fasado bencinskega servisa in avtomobilskega salona na Kolodvorski cesti v Novem mestu so neznanci v noči s petka na soboto popisali z grafiti in lastnikom naredili za nekaj sto evrov škode.

Trije so se spravili na enega

V noči z nedelje na ponedeljek, okoli četrte ure zjutraj, so v Metliki trije osumljenci obstopili 33-letnika, mu vzeli denar in cigarete in ga pretepli. Oškodovani je dejanje naznanil policistom, ki so trojico (dva fanta, stara 15 in 20 let, ter dekle, staro 15 let) pol ure po dogodku izsledili, prijeli in odpeljali na policijsko postajo. Vse tri bodo kazensko ovadili.

Padel z lestve

Na Senovem je včeraj dopoldne z lestve padel 37-letnik in se poškodoval. Policisti so ugotovili, da je pomagal pri prenavljanju strehe. Med delom je omahnil z aluminijaste lestve in padel nekaj več kot dva metra globoko. Pri delu je uporabljal zaščitna oblačila, obutev in rokavice, domnevno pa ne čelade. Policisti pri medsosedski pomoči niso zaznali elementov prekrška ali kaznivega dejanja, zato bodo primer zaključili s poročilom na okrožno državno tožilstvo.

Prisebni vozniki morda preprečili prometno nesrečo

Včeraj opoldne je na interventno številko 113 poklicala voznica in povedala, da sta z možem v Novem mest, pod Ločenskim mostom uspela s ceste spraviti pijanega voznika, ki je obstal z vozilom sredi prometnice. Voznica, sicer zaposlena v zdravstvu, je opozorila, da voznik ni videti bolan, kaže pa vse znake močne opitosti, je poklicala na 113, da ne bi slučajno odpeljal naprej in povzročil nesrečo. Na kraju so policisti naleteli na močno opitega spečega voznika v parkiranem avtu in poskrbeli, da je spanje nadaljeval na varnem na domačem naslovu. »Prisebni voznici in njenemu možu se zahvaljujemo, ker sta pomagala naše ceste narediti bolj varne,« je v današnjem poročilu še zapisal Robert Perc, vodja OKC Novo mesto.

Od njihovega zadnjega poročanja sta se sicer zgodili dve prometni nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami in enajst nesreč z materialno škodo. Dvema voznikoma, ki sta vozila brez vozniškega dovoljenja (pa še pijana – v Novem mestu je imel 0,82 mg/l, drugi, kontroliran na mejnem prehodu Rigonce, pa 1.04 mg/l alkohola v izdihanem zraku), so zasegli avtomobila. Metliški policisti so v noči s petka na soboto v mestu ustavili 29-letnega voznika avtomobila. Zaradi suma, da tudi on vozi pijan, so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,40 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Pridržali so ga in zanj napisali obdolžilni predlog.

Izginil dva meseca star teliček

V petek zjutraj so v kraju Sela pri Otovcu ugotovili, da je v noči s četrtka na petek neznano kam iz hleva izginil dva meseca star teliček sivo bele barve.

V Podzemlju so v noči s petka na soboto vlomili v stanovanjsko hišo. Policisti so z ogledom ugotovili, da je storilec vstopil skozi vrata na terasi, pregledal prostore in naredil za nekaj deset evrov škode.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava