kočevsko-ribniško

Tavares obiskal Kočevje

19.5.2015 | 10:20 | M. Leskovšek-Svete

Kapetan NK Maribor Marcos Tavares se je z mladimi v Kočevju tudi slikal.

Kapetan NK Maribor Marcos Tavares se je z mladimi v Kočevju tudi slikal.

Kočevje - Na povabilo pastorja kočevske Evangelijske cerkve Tonija Mrviča in v soorganizaciji Športne zveze Kočevje je v nedeljo Kočevje obiskal kapetan NK Maribor Marcos Tavares.

Najboljši strelec mariborskega nogometnega kluba in 1. slovenske lige, strelec odločilnega gola, ki je mariborski nogometni klub popeljal v ligo prvakov, in strelec gola, s katerim je Maribor še pred koncem letošnje lige postal državni prvak, je na nogometnem igrišču v Gaju z mladimi kočevskimi nogometaši igral nogomet, zaupal pa jim je tudi svojo življenjsko zgodbo.

Tavaresa je v Kočevju sprejelo okoli 120 lokalnih nogometašev, pozdravil pa ga je tudi kočevski župan Vladimir Prebilič. Še pred tem je obiskal Športno dvorano Kočevje, kjer je med polčasom finalne tekme zaključnega rokometnega turnirja pokala Slovenije za ženske pozdravil vse navijače.

Kasneje je z otroci in mladostniki skupaj igral nogomet, zaupal pa jim je tudi svojo življenjsko zgodbo, kako je iz revnega brazilskega fanta postal profesionalni nogometaš, ki so ga prve večje denarne vsote zapeljale v alkohol. Kasneje, ko je, kot je povedal, spoznal Jezusa, se je njegovo življenje spremenilo. Postal je vzoren športnik, s svojim življenjem pa želi pokazati, da je vedno pot in da vedno obstaja rešitev.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava