dolenjska

Kuljaj z odprtim pismom proti ukinitvi zavoda in o Lubejevih "lažeh"

19.5.2015 | 14:45 | M. M.

Ivo Kuljaj (Foto: B. B., arhiv DL)

Ivo Kuljaj (Foto: B. B., arhiv DL)

Novo mesto - Direktor novomeškega Zavoda za turizem, ki ga občina ukinja, Ivo Kuljaj je na medije naslovil odprto pismo, s katerim novomeške svetnice in svetnike poziva k ponovnemu premisleku glede ukinitve zavoda.

Občinski upravi Kuljaj očita, da ni naredila analiz delovanja njihovega zavoda ali bodoče organiziranosti in razvoja turizma v Mestni občini Novo mesto, ki bi argumentirano upravičili ukinitev zavoda iz poslovnih razlogov. »Žal se ni zgodilo niti eno niti drugo. Zgolj primerjava organiziranosti v posameznih občinah v obrazložitvi občinske uprave pa že sama zase govori proti ukinitvi zavoda in je torej z vidika »likvidatorjev« kontraproduktivna. Seveda si ne domišljam, da se bo zaradi tega kaj spremenilo v vašem odločanju, ker tu preprosto ne gre za nikakršne poslovne razloge, niti ne za večkrat poudarjano »optimizacijo in racionalizacijo«, temveč za dokazano politične in zelo otipljive razloge zasebnih pritlehnih interesov, ki so vam dobro znani,« je med drugim zapisal v odprtem pismu.

Med drugim je opozoril na –po njegovih besedah – laži in klevete z zadnje seje občinskega sveta, ko je svetnik Uroš Lubej (Solidarnost) dejal, da ustanovitev zavoda »ni bila posledica strategije ali vizije potreb občine na področju turizma, temveč posledica ambicije in želja posameznikov iz kroga prejšnjega župana.«

Zato je direktor Zavoda za turizem priložil več dokumentov (v priponkah spodaj), ki nakazujejo, da je tovrstna strategija bila narejena, in sicer že leta 2006, ko je bil župan Boštjan Kovačič. »O kakšnem Muhiču in njegovem krogu ter Kuljaju v tej zvezi ni bilo ne duha ne sluha. Torej gre v zgornjem citatu za debelo laž, katere cilj je na dlani – diskreditirati samo ustanovitev zavoda, direktorja in oblast v času županovanja Alojzija Muhiča, da bi tako umazan posel opravili čistih rok, ker da gre (sintagma svetnika Lubeja) za »čiščenje usedlin klientelizma«,« je prepričan Kuljaj.

Svetnike in svetnice vnovič poziva, naj premislijo pred glasovanjem, ob tem pa napoveduje tožbe v svojem imenu in imenu sodelavcev, ki bodo z ukinitvijo zavoda ostali brez zaposlitve: »Vsekakor pa bom te »cvetke«, za katere se svetniku Lubeju ponovno javno zahvaljujem, s pridom uporabil na sodišču v dokazovanju neupravičene razrešitve z mesta direktorja zavoda.«

Zapisnik 6. seje OS, april 2015[._zapisnik_6](222 kB)

Odlok o ukinitvi Zavoda za turizem[._odlok_o_ukinitvi_zavod_za_turizem_2015_2](154 kB)

Odprto pismo Iva Kuljaja, maj 2015[.doc](91 kB)

Izhodišča vizije razvoja turizma 2007-2013[.doc](412 kB)

‹ nazaj

Komentarji (4)

19.5.2015 9 (11) (2)OceniJan 
Težko se je sprijaznit z realnostjo, če si tako dolgo nedotakljiv in s ketno priklenjen h koritu?
19.5.2015 5 (6) (1)Ocenipodkuljaj 
gospod kuljajić čas Vas je ocitno povozil ali nimate velike penzije za preživetje?
20.5.2015OceniPRAVICA 
STEPTE SE MED SABO,POČISTITE VSE NASTAVLJENE STOLČKE.PO PA DELAJTE IN DAJTE NOVEMU MESTU IN PREBIVALCEM TO KAR SI ZASLUŽIMO.!!!!!!
20.5.2015 1 (1) (0)OceniVolilec 
Živel Ivo Kuljaj!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava