dolenjska

Vinogradniki so zbirali podpise

21.5.2015 | 07:35 | J. S.

Sedem vinogradniških društev Mirnske in Temeniške doline je včeraj v Trebnjem zbiralo podpise podpore spremembi dveh zakonov. (Foto: J. S.)

Sedem vinogradniških društev Mirnske in Temeniške doline je včeraj v Trebnjem zbiralo podpise podpore spremembi dveh zakonov. (Foto: J. S.)

Vinogradniki so zbirali podpise
Vinogradniki so zbirali podpise

Trebnje - Potem ko je Zveza društev vinogradnikov Dolenjske podprla prizadevanja Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije za spremembo zakona o dohodnini in zakona o skladu kmetijskih zemljišč ter pozvala svoje člane k organiziranemu podpisovanju obrazcev, je včeraj tudi sedem društev Temeniške in Mirnske doline pripravilo zbiranje podpisov.

Kmetijsko gozdarska zbornica si sicer prizadeva za spremembo zakona o dohodnini, s katero bi se znižala obdavčitev neposrednih plačil in ukinil prag za obvezni vstop v računovodstvo, pa tudi za spremembo zakona o skladu kmetijskih zemljišč in gozdov, s katero želi doseči zastopanost kmetov v svetu sklada ter jasna pravila pri prometu in zakupu kmetijskih zemljišč in gozdov.

Tako so se tudi tukajšnji vinogradniki odločili za solidarnostno podporo kmetom in večjim vinogradnikom, je dejal podpredsednik Zveze društev vinogradnikov Dolenjske Miran Jurak. Zbrali so se člani društev, ki delujejo na območju upravne enote Trebnje – Čatež pod Zaplazom, Lisec, Mirna, Mokronog, Šentrupert, Trebelno in Trebnje. Omenjena društva skupaj združujejo okrog tisoč članov, je še povedal Jurak.

Okrog 120 članov imajo denimo v društvu vinogradnikov Trebelno, ki se v zadnjih letih precej razvilo, pravi predsednik Zvone Kotnik. »Imamo tudi dobra vina in škoda bi bila, da bi se zaradi administrativnih ovir vinogradi krčili in da bi spet raslo grmovje. Za nami bo naše strme lege težko še kdo obdeloval. Namesto da nam država nalaga nove davke in drugo, bi nam pravzaprav morala dati še podporo, da ohranjamo to krajino,« je še dejal Kotnik.

‹ nazaj

Galerija (11)

vinogradniki - zbiranje podpisov 001
vinogradniki - zbiranje podpisov 002
vinogradniki - zbiranje podpisov 003
vinogradniki - zbiranje podpisov 004
vinogradniki - zbiranje podpisov 005
vinogradniki - zbiranje podpisov 006
vinogradniki - zbiranje podpisov 007
vinogradniki - zbiranje podpisov 008
vinogradniki - zbiranje podpisov 009
vinogradniki - zbiranje podpisov 010
vinogradniki - zbiranje podpisov 011

Komentarji (1)

21.5.2015Oceniobčan 
pejte Cerarju kaj ste ga pa volili zdaj pa imate, pa bi SLS volil ha ha :) Jurak pa še u živlenju ni nič nareu samo zravn se rine pousod

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava