kočevsko-ribniško

Več brezplačnih parkirnih mest v Ribnici

21.5.2015 | 13:05 | M. M.

Foto: občina Ribnica

Foto: občina Ribnica

Ribnica - Središče Ribnice je bogatejše za dodatnih 17 brezplačnih parkirnih mest, ki so del načrtovane širitve mreže javnih parkirišč v mestnem jedru in dopolnjujejo obstoječe kapacitete.

Kot so sporočili iz ribniške občine, bodo vozniki odslej porabili manj časa z iskanjem parkirišča. Občina je namreč z izgradnjo novih parkirnih mest povečala kapaciteto teh površin v neposredni bližini javnih ustanov in mestnega jedra. Od sredine maja je tako na voljo dodatnih 17 javnih ter brezplačnih parkirnih mest, ki potekajo vzdolž Ljubljanske ceste in mejijo na hrbtno stran policijske postaje.

Razširitev parkirnih mest v tem delu mesta je strokovno podkrepila tudi nedavno objavljena prometna študija družbe za projektiranje, razvoj in inženiring Appia. Študija med drugim glede ureditve prometa skozi mestno jedro na Škrabčevem trgu predlaga uveljavitev enosmernega prometa. Favorizira različico, po kateri bi potekal enosmerni promet iz smeri Šeškove proti Kolodvorski ulici (iz Kočevja proti Ljubljani), kar bi najmanj vplivalo na potovalni čas avtobusov in bi omogočalo dodatna parkirna mesta vzdolž cestišča, poleg tega pa bi to zahtevalo tudi najmanj posegov v cestno infrastrukturo.

Izgradnja parkirnih mest na Ljubljanski cesti razširja mrežo obstoječe parkirne infrastrukture, ki obsega v ožjem mestnem jedru okoli 240 parkirnih enot. V naslednjem obdobju se bo razširitev predvidoma odrazila predvsem na zmanjšanju zasedenosti parkirišč pred centralnimi javnimi ustanovami, kot sta upravna enota in občina, kjer je bila zasedenost domala 100-odstotna.

Za nova parkirišča so v Ribnici namenili 39.000 evrov, zaradi zmanjševanja proračunskih sredstev z naslova državnega financiranja občin, pa je letošnje nadaljevanje izgradnje novih javnih in brezplačnih parkirnih površin še negotovo, so še opozorili v sporočilu za javnost.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava