Big band DOM z Otom in Nino za Franka in Billie

22.5.2015 | 11:35

Nina Strnad z Big Bandom DOM (Foto: Stane Sršen)

Nina Strnad z Big Bandom DOM (Foto: Stane Sršen)

Novo mesto - Kdo še ni slišal za legendarnega Franka Sinatro ali pa večno zeleno Billie Holiday? Letos mineva sto let od njunega rojstva in ob tej priložnosti bo drevi ob 20.30 v Kulturnem centru Janeza Trdine gostoval Big Band DOM, ki ga vodi Braco Doblekar, pesmi, ki sta jih nekoč prepevala Frank Sinatra in Billie Holiday, pa bosta novomeški publiki predstavila Oto Pestner in Nina Strnad.

Koncert Dobrepoljskega orkestra mladih oziroma skrajšano Big Banda DOM spada v sklop Jazzinty abonmaja, ki se tokrat seli v veliko Trdinovo dvorano novomeškega kulturnega centra, kamor tako velika zasedba, kot je Big Band DOM, tudi sodi.

Big Band DOM je nastal na pobudo Braca Doblekarja septembra leta 2002. Pred tem je ustanovil in več let uspešno vodil Big Band Grosuplje, mnogi pa se ga še dobro spomnijo kot pevca, saksofonista in kongoista skupine Hazard in pred tem September.

Dobrepoljski glasbeniki so se v teh letih dobro uveljavili na slovenski glasbeni sceni, sodelovali so z mnogimi priznanimi pevci in inštrumentalisti, posneli dve oddaji za Slovensko jazz sceno in imeli več neposrednih prenosov po RTV Slovenija. Sodelujejo tudi s projektom Imago Sloveniae. Sodelovali so v programih Festivala Ljubljana, Slovenskega jazz festivala, beneškega jazz festivala Venice Jazz Festival, mednarodnega jazz festivala Nišville ter na revijah in srečanjih big bandov ter plesnih orkestrov Slovenije, kjer smo prejeli priznanje strokovne komisije za najboljšo izvedbo, Braco J. Doblekar je prejel priznanje najboljšega dirigenta in Nina Strnad nagrado najboljše vokalne solistke.

I. V.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava