mladi dopisnik

Svečana podelitev nemških jezikovnih diplom

22.5.2015 | 13:55 | Nuša Rustja, foto: Simon Hočevar

Vsi udeleženci prireditve.

Vsi udeleženci prireditve.

Novo mesto - Na Gimnaziji Novo mesto sta ravnateljica Mojca Lukšič in koordinator za program DSD v Sloveniji dr. Reinhard Zühlke v torek, 19. maja, podelila nemške jezikovne diplome (DSD 2) že 16. generaciji gimnazijcev.

Mednarodno priznana diploma potrjuje znanje nemščine na ravni B2 oz. C1 in omogoča študij na kateri koli nemški univerzi. Gimnazija Novo mesto je ena od dvanajstih šol v Sloveniji in edina v celotni JV regiji, ki izvaja te izpite. Poleg izpita DSD 2 lahko dijaki od 2013/14 opravljajo tudi izpit DSD 1 in DELF, izpit iz znanja francoščine.

V svojem nagovoru sta ravnateljica Mojca Lukšič in koordiantor za DSD dr. Reinhard Zühlke poudarila pomen znanja tujih jezikov, čestitala diplomantom za uspešno opravljen izpit in jim zaželela, da bi diplomo in znanje nemščine v življenju čim bolje izkoristili. Hkrati sta se zahvalila učiteljem nemščine za izvedbo vseh dodatnih dejavnosti, ki so povezane z opravljanjem izpita.

Izpit DSD 2 je v tem šolskem letu opravljalo 15 kandidatov, 14 si je prislužilo diplomo, eden pa certifikat. Raven C1 je doseglo 10, raven B2 pa 4 kandidati. V 16. letih je diplomo DSD 2 prejelo že 247 dijakov.

Prireditve, ki so jo s krajšim glasbenim programom popestrili Nina Jazbec, Ana Novljan, Primož Petan, Manca Tori in Damjan Vovk, so se udeležili tudi drugi dijaki, učitelji, starši in svetovalka ZRSŠ Susanne Volčanšek.

‹ nazaj

Galerija (3)

Vsi udeleženci prireditve.
Pozdravne besede dr. Reinharda Zühlkeja.
Prireditev so popestrili glasbeniki.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava