ostali športi

Gimpex evropski prvak med mlajšimi člani, starejši tretji

24.5.2015 | 21:20 | I. V.

Članska posadka Gimpexa med nastopom v slalomu.

Članska posadka Gimpexa med nastopom v slalomu.

Straža - Evropsko prvenstvo v raftingu v Banja Luki je končano, veslači straškega Gimpexa pa se iz Bosne in Hercegovine vračajo s kar desetimi medaljami. Člani so v skupnem seštevku vseh štirih disciplin osvojili tretje mesto za prvo in drugo posadko Češke, med mlajšimi člani pa so Stražani zmagali pred prvo in drugo posadko Rusije.Tako člani kot mlajši člani so osvojili medalje v vseh disciplinah.

Poročali smo že o tekmah v sprintu in v disciplini head to head, kjer so Stražani med člani osvojili srebro in bron, med mlajšimi člani pa zlato in bron, ob koncu prvenstva pa so nastopili še bolje.

Tako so mlajši člani v slalomu osvojili srebro in predse spustili le prvo rusko posadko, tretje mesto pa je osvojila druga ruska posadka, v spustu pa so Stražani, ki na prvenstvu zastopajo Slovenijo, zmagali, na skoraj eno uro dolgi progi pa so Rusijo 2 premagali za 23 sekund, Rusijo ena pa za več kot minuto.

Člani so slalomsko tekmo končali na tretjem mestu, premagali so jih člani druge in prve posadke Češke, v spustu pa so bili prav tako tretji, prednje pa sta se uvrstili prva posadka češke in prva posadka Bosne in Hercegovine.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava