dolenjska

FOTO: Vrtec Marjetica praznuje 30 let

26.5.2015 | 10:35 | M. Ž.

V praznično torto je prva zarezala Marjeta Laba, druga vodja vrtca Marjetica, po kateri je dobil tudi ime. (Foto: M. Ž.)

V praznično torto je prva zarezala Marjeta Laba, druga vodja vrtca Marjetica, po kateri je dobil tudi ime. (Foto: M. Ž.)

FOTO: Vrtec Marjetica praznuje 30 let
FOTO: Vrtec Marjetica praznuje 30 let

Lešnica pri Otočcu - Vrtec Marjetica na Lešnici pri Otočcu praznuje 30 let, novomeška predšolska vzgoja pa 85. Jubilej so v enoti Vrtca Ciciban, ki so jo uredili v stanovanjski hiši v idiličnem okolju nad reko Krko, s prisrčnim programom in seveda veliko torto praznovali včeraj popoldne.

Danes je v vrtcu 32 otrok v dveh skupinah, za katere skrbijo vzgojitelja Brane Ambrožič in Lili Pavlič ter pomočnice Vesna Dežman Bratkovič, Vesna Kragel in Laura Pavlič.

»Naš vrtec res ni videti kot zadnji hit vrtčevske arhitekture, vendar smo veseli, ker ga imamo. V njem se je zamenjalo najmanj 30 generacij, ki so prav v ta vrtec radi hodili. Mi imamo res vse, kar imajo veliko, samo včasih v nekoliko pomanjšani ali kako drugače prilagojeni obliki. Zraven imamo pa še tisto nevidno vrtčevsko dušo, ko rečemo, da vrtec ni samo hiša, ampak predvsem ljudje,« je dejal vodja vrtca Brane Ambrožič in dodal, da so jim v tem prekrasnem kotičku odprte vse možnosti in poti, da so malo drugačni – da opazujejo drstenje rib v Krki, da hodijo na Stari grad, pečejo kruh in zbirajo priznanja na državnem tekmovanju v peki, letos tudi že tako težko pričakovano zlato. »Tudi zaradi tega naš vrtec ni samo sonček, ampak je zlat. Ob rojstnem dnevu si želimo, da tak ostane za vedno, tudi še potem, ko bo prenovljen ali na novo postavljen,« je poudaril.

Stavba vrtca je namreč nujno potrebna prenove. Nekaj let nazaj je bilo veliko govora, da bi vrtec na Lešnici zaprli in ga uredili v prizidku pri otoški osnovni šoli, na drugi strani pa, da bi sedanjo stavbo adaptirali ali jo porušili in zgradili novo. Župan Gregor Macedoni je ob obisku včerajšnjega praznovanja zagotovil, da te odločitve ne bodo sprejemali brez staršev in lokalnega okolja.

V vrtcu Marjetica se dobro počutijo in ga imajo radi otroci in starši, kot je med drugim dejala ravnateljica Vrtca Ciciban Majda Kušer-Ambrožič, še tudi potem, ko že dolgo niso več del njega, a zelo pridno pomagajo z donacijami.

‹ nazaj

Galerija (38)

vrtec10
vrtec11
vrtec12
vrtec13
vrtec18
vrtec19
vrtec21
vrtec23
vrtec24
vrtec25
vrtec26
vrtec28
vrtec31
vrtec32
vrtec33
vrtec34
vrtec35
vrtec36
vrtec37
vrtec38
vrtec40
vrtec41
vrtec42
vrtec44
vrtec47
vrtec49
vrtec52
vrtec53
vrtec55
vrtec56
vrtec58
vrtec59
vrtec63
vrtec65
vrtec67
vrtec68
vrtec69
vrtec70

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava