kronika

Vse preveč pijanih za volanom

26.5.2015 | 14:00 | M. M.

Foto: PMP Obrežje

Foto: PMP Obrežje

Policijska uprava Novo mesto v današnjem poročilu navaja vrsto nesreč, ki so se zgodile tudi zaradi pijanih voznikov. Precej tistih, ki so spili preveč alkohola in vseeno sedli za volan, so minuli konec tedna »ujeli« na naših cestah.

Nesrečo povzročil mlad šofer

Minuli petek nekaj pred 17. uro se je zgodila prometna nesreča na regionalni cesti pri Dragatušu. 18-letni voznik avtomobila je v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste, kjer je vozilo obstalo na strehi. V nesreči sta se huje poškodovala 17-letni in 18-letni potnik. Povzročitelj nesreče ni bil poškodovan.

Zapeljal s ceste

Metliški policisti so bili istega dne popoldan obveščeni o prometni nesreči na cesti Novo mesto – Metlika. Ugotovili so, da je 23-letni voznik vozil avtomobil iz Metlike proti Novem mestu. Pri Vahti je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste. V nesreči se je lažje poškodovala 26-letna potnica.

Pijani povzročili nesrečo

Policisti iz Dolenjskih Toplic so bili v soboto nekaj pred 20. uro obveščeni o prometni nesreči na cesti med Dvorom in Žužemberkom. Ugotovili so, da je 30-letni voznik avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v avtomobil 55-letne voznice. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,31 miligrama alkohola. Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in izdali plačilni nalog zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov.

V noči na nedeljo je v Krškem 26-letni voznik avtomobila zaradi vožnje po levem smernem vozišču zapeljal na hodnik za pešce in trčil v betonsko ograjo. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,75 miligrama alkohola.

Krški varuhi reda so bili včeraj okoli 17.30 obveščeni o prometni nesreči v okolici Krškega. Ugotovili so, da je 31-letni voznik avtomobila vozil po lokalni cesti iz Vrbine proti Krškem. V ovinku je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, trčil v betonski robnik in žičnato ograjo in se z vozilom prevrnil. Poškodovanega voznika, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,08 miligrama alkohola, so reševalci odpeljali v brežiško bolnišnico.

V minuli noči oz. nekaj po 4. uri se je zgodila prometna nesreča tudi v Birčni vasi. 58-letni voznik avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo in prometno signalizacijo. 58-letni povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,49 miligrama alkohola. Zaradi kršitev so mu policisti izdali plačilni nalog.

Številni vozili pod vplivom alkohola

V nedeljo so policisti posebne skupine za nadzor prometa Postaje prometne policije Novo mesto preverjali psihofizično stanje voznikov motornih vozil na območju Novega mesta in Trebnjega. Voznika osebnih avtomobilov, ki so ju ustavili v Trebnjem, sta imela v litru izdihanega zraka 0,62 oziroma 1,10 miligrama alkohola. V Novem mestu so ustavili voznika, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,75 miligrama alkohola. Zaradi nezanesljive vožnje so v okolici Novega mesta odredili preizkus alkoholizoranosti tudi vozniku mopeda. V litru izdihanega zraka je imel 0,37 miligrama alkohola.

Že v petek so izvajali kontrolo prometa v Beli krajini. Kršitelju cestnoprometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, so zasegli kmetijski traktor. V Semiču so ustavili voznika avtomobila, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,02 miligrama alkohola. Zaradi suma kršitve so opravili tehtanje tovornega vozila, ki je bilo preobremenjeno za 2860 kilogramov.

Zaradi ugotovljenih kršitev so vsem voznikom izdali plačilne naloge in na sodišče naslovili obdolžilne predloge.

Pridržali voznika

Brežiški policisti so v noči na nedeljo v Kapelah ustavili 27-letnega voznika avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,71 miligrama alkohola, so odvzeli prostost in ga pridržali. O kršitvi bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Kosil bi

V noči na nedeljo je v okolici Novega mesta nekdo vlomil v lesen objekt in odnesel vrtno kosilnico in posodo z gorivom. Lastnika je oškodoval za 300 evrov.

Med avti tudi ukraden audi

Na mejni prehod Obrežje je v petek nekaj po 22. uri pripeljal 49-letni voznik tovornega vozila za prevoz avtomobilov. Rabljena vozila naj bi bila iz Italije, voznik pa naj bi jih peljal v Bolgarijo. Policisti so opravili mejno kontrolo in ob preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu ugotovili, da je bil eden izmed avtomobilov 19. maja letos ukraden v Italiji. Audi A4 so zasegli in z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava