kronika

Spet voda, mulj in plazovi; na Tolstem Vrhu še brez spanca

27.5.2015 | 07:15 | M. K.

Zemeljski plaz se je za hišo Duhovih na Tolstem Vrhu sprožil v petek. (Foto: arhiv; L. M.)

Zemeljski plaz se je za hišo Duhovih na Tolstem Vrhu sprožil v petek. (Foto: arhiv; L. M.)

Ob močnem nalivu sta na Tolstem Vrhu, občina Šentjernej, voda in blato ponovno vdrla v hišo Duhovih, ki jo ogroža plaz. Obvestili so pristojne občinske službe in gasilce, ki so preusmerili tok vode in mulja, namestili še dodatno folijo in pomagali lastnikom pri čiščenju objekta.

Ob 16.22 je v kraju Zgornje Gorenjce, občina Semič, meteorna voda zalila prostore gostinskega objekta. Gasilci PGD Kot-Brezje so preusmerili tok meteorne vode in iz prostorov izčrpali okoli štiri kubične metre vode ter jih počistili.

Ob 16.55 je v Ulici dr. Derganca v Semiču zemeljski plaz zasul cesto v dolžini okoli sedem metrov. Obvestili so predstavnike Civilne zaščite Občine Semič, ki so opravili ogled in bodo organizirali sanacijo.

Ostal ukleščen v pločevini

Ob 19.13 se je na višnjegorskem klancu v smeri proti Novemu mestu, občina Grosuplje, voznik z osebnim vozilom zaletel v steber in ostal ukleščen. Gasilci GB Ljubljana in PGD Grosuplje so s tehničnim posegom rešili poškodovanega voznika iz vozila, zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, cestišče posuli z vpojnim sredstvom ter nudili pomoč reševalcem pri prenosu in oskrbi poškodovanca.

V Sevnici našli mrtvega

Ob 13.22 so na Trgu svobode v Sevnici gasilci PGD Sevnica ob prisotnosti policije, s tehničnim posegom odprli vrata sobe, v kateri so našli mrtvo osebo.

Ključe izgubil, nato našel

Ob 20.49 je občan na Cesti 4. julija v Krškem potreboval pomoč gasilcev Poklicne gasilske enote Krško pri odpiranju vhodnih stanovanjskih vrat v večstanovanjskem objektu, ker je izgubil ključe. Občan je ključe našel, tako, da poseg gasilcev ni bil potreben.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava