kronika

Tatvine osumljena moška iz okolice Novega mesta

27.5.2015 | 14:00 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

S PU Ljubljana so se danes pohvalili, da so preiskali tatvino in prijeli dva osumljenca iz okolice Novega mesta, tretjega pa še iščejo.

Na PU Ljubljana so v začetku prejšnjega tedna prejeli klic, da so tri osebe iz stanovanjske hiše v Kresniških Poljanah ukradle denar in se s kraja odpeljale z osebnim avtomobilom Alfa Romeo, svetle barve, znanih delnih registrskih številk. Očividec (sosed oškodovanke) jih je poskušal zadržati na kraju, tako da je vozilo zaparkiral s traktorjem, vendar so ga obvozili in se s kraja odpeljali.

Policisti so ugotovili, da so se trije moški do hiše pripeljali, eden od njih je oškodovanko zamotil s pogovorom in preusmeril njeno pozornost, druga dva pa sta medtem ukradla približno 3000 evrov, bančno kartico, hranilno knjižico in nakit.

Takoj po prejemu obvestila ter podanem opisu storilcev in vozila so policisti pregledali teren in s preiskavo ugotovili identiteto dveh osumljencev: 30- in 32-letni moški, oba iz okolice Novega mesta. Identiteta tretjega osumljenca še ni znana, preiskava se še nadaljuje.

Včeraj so Novomeščanoma odvzeli prostost. Na podlagi odredbe sodišča so pri obeh opravili hišni preiskavi. Pri 32-letniku so odkrili 26 sadik prepovedane droge konoplje, 55 nabojev kalibra 9 mm in 50 nabojev kalibra 0,22 mm. Policisti so zoper osumljena podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine v sostorilstvu. Prav tako so podali ovadbo zoper 32-letnika zaradi posesti prepovedane droge, za posest nabojev pa so pričeli s postopkom o prekršku zaradi kršitve določil zakona o orožju.

Osumljenca so danes privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki ju je po zaslišanju izpustil. Oba sta bila že pravnomočno obsojena za premoženjska kazniva dejanja.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava