FOTO: Namiznotenisači ubranili naslov

28.5.2015 | 09:35

FOTO: Namiznotenisači ubranili naslov
FOTO: Namiznotenisači ubranili naslov
Foto: B. B.

Foto: B. B.

Novo mesto - Namiznoteniški igralci Krke so slovenski državni prvaki, kar jim je uspelo drugič zapored. V včerajšnji drugi finalni tekmi končnice so doma s 5:0 premagali Kemo Puconce, enak rezultat pa je bil že v soboto. Krka in Kema sta v finalu igrala tudi lani.

V Krkini ekipi so bili Neven Karković, Uroš Slatinšek in Darko Jorgič. Karković je bil v prvem dvoboju s 3:1 boljši od Patrika Sukiča, Slatinšek s 3:0 od Dominika Škrabana, Jorgič s 3:1 od Bojana Ropoše, nato pa še Slatinšek s 3:0 od Sukiča in Karkovič s 3:2 od Ropoše.

Dolenjci so dobili vseh 22 ligaških tekem, Slatinšek in Jorgič pa sta končnico prvenstva končala neporažena. Svoj delež je v finalu dodal hrvaški veteran Karković, ki je večino rednega dela v trenerski vlogi presedel na klopi, kar je začasno predal mlademu Tilnu Novaku.

Poleg ekipnega odlikovanja je Uroš Slatinšek še tretjič zaporedoma in skupno petič v zadnjih šestih letih prejel nagrado za najboljšega igralca 1. SNTL za moške. V letošnji sezoni je skupaj s končnico prvenstva nanizal 55 zmag in dva poraza (oba v rednem delu sezone proti Patriku Sukiču in Tomu Šfiligoju). Drugi najkoristnejši igralec lige je bil Jorgič s 55 zmagami in šestimi porazi. Pokal državnih prvakov je v roke krkašem podelil župan MO Novo mesto Gregor Macedoni.

STA

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava