dolenjska

Letos tri občinska priznanja: Bobičevi, Stezinarjevi in Hribarjevi

28.5.2015 | 10:45 | Besedilo in foto: L. Markelj

Letos tri občinska priznanja: Bobičevi, Stezinarjevi in Hribarjevi

Šmarješke Toplice - Na nedavni seji občinskega sveta so svetniki soglasno sprejeli predlog mandatne komisije, da ob občinskem prazniku trije zaslužni občani prejmejo priznanja.

To so: upokojena učiteljica Anica Bobič iz Šmarjeških Toplic, ki je aktivna na turističnem področju, zbira gradivo o domačem kraju, piše knjige, mlade spodbuja k spoznavanju svojega okolja itd. Predlagala sta jo kolektiva OŠ Šmarjeta in Term Šmarješke Toplice; Angelca Stezinar iz Orešja je dolgoletna aktivna članica in koordinatorka Društva podeželskih žena Šmarjeta, ki je prejela že več državnih priznanj (predlaga jo društvo); Martina Hribar iz Družinske vasi pa je aktivna na več področjih društvenega življenja, od kulturnih, družbenih, športnih, je članica petih društev in se vedno udejstvuje v mnogih dejavnostih v občini.

Irena Muc in Borut Novak.

Irena Muc in Borut Novak.

Občinska nagrada letos ne bo podeljena, ravno tako ne bo nihče postal častni občan. Takšnih predlogov ni bilo.

V razpravi so svetniki poudarili, da pogrešajo več predlogov občanov za vse, ki bi si zaslužili priznanja, pa nekako ostajajo v ozadju, lahko bi se jih spomnila tudi občina. Županja Bernardka Krnc se je strinjala, a dejala, da se nemalokrat zgodi tudi, da se predlagani kandidat ne želi izpostavljati v javnosti.

Svetniki so na seji soglasno sprejeli ažuriran občinski program varnosti, ter se seznanili s poročili delovanja novomeške Komunale v lanskem letu ter načrtih za naprej – to vlogo je opravila Darinka Redling, ravno tako s Knjižnico Mirana Jarca Novo mesto. Direktor Borut Novak in strokovna delavka knjižnice Irena Muc sta morala odgovarjati na kar nekaj vprašanj.

Več v tiskani izdaji Dolenjskega lista

‹ nazaj

Galerija (8)

SMARJETA001
SMARJETA002
SMARJETA003
SMARJETA004
SMARJETA005
SMARJETA006
SMARJETA007
SMARJETA008

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava