kronika

Kriminalisti na TPV in pri Bahču, štirje pridržani že na prostosti

28.5.2015 | 11:35 | M. M.

Kriminalisti so se oglasili tudi pri predsedniku uprave Vladimirju Bahču, sicer pa je proizvodnja v TPV potekala nemoteno. (Foto: arhiv DL)

Kriminalisti so se oglasili tudi pri predsedniku uprave Vladimirju Bahču, sicer pa je proizvodnja v TPV potekala nemoteno. (Foto: arhiv DL)

Novo mesto - Novomeški kriminalisti so po poročanju 24ur včeraj opravili hišne preiskave stanovanjskih, poslovnih in drugih prostorih, kjer so iskali dokaze za utemeljitev kaznivih dejanj zlorabe položaja ali pravic in zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti. Kazniva dejanja so bila storjena v škodo delniške družbe iz Novega mesta, so potrdili na Policijski upravi Novo mesto.

Štirim osebam naj bi odvzeli prostost in odredili pridržanje.

Pri preiskavah je sodelovalo 35 kriminalistov Sektorja kriminalistične policije, pomoč pa jim je nudilo 15 policistov in kriminalistov policijskih postaj. Predkazenski postopek usmerja in vodi specializirano državno tožilstvo.

Po poročanju portala DolenjskaNews so se kriminalisti oglasili v podjetju TPV in na domu direktorja tega podjetja.

Dopolnjena objava ob 12. uri:

O včerajšnjih hišnih preiskavah in pridržanjih je predstavnica za odnose z javnostmi na PU Novo mesto Alenka Drenik za Dolenjski list danes povedala, da je bilo "vsem štirim osebam po zaključenih hišnih preiskavah in prenehanju zakonskih razlogov pridržanje odpravljeno."

Pri preiskavah je sodelovalo 35 kriminalistov Sektorja kriminalistične policije, pomoč pa jim je nudilo 15 policistov in kriminalistov policijskih postaj.

"Novomeški kriminalisti nadaljujejo s preiskavo, pregledovanjem in analizo zasežene poslovne dokumentacije in elektronske komunikacije. Preiskavo usmerja in vodi Specializirano državno tožilstvo Republike Slovenije," je še dodala Drenikova.

Dopolnjena objava ob 13.45:

Vprašanja smo naslovili tudi na sedež družbe TPV, od koder so potrdili, da je hišna preiskava potekala tudi na domu predsednika uprave Vladimirja Bahča.

»Včeraj, 27. 5. 2015,  je na domu predsednika uprave in sedežu družbe TPV d.d. potekala preiskava,« je potrdila strokovna sodelavka za komuniciranje v TPV Anja Čampa.

Na naše poizvedovanje o poteku in razlogih preiskave ter delovnem procesu v družbi, so skopo odgovorili, da so kriminalisti »s preiskavo zaključili v delovnem času, pri tem ni bila motena proizvodnja.«

‹ nazaj

Komentarji (7)

28.5.2015 1 (1) (0)OceniMira 
K so bli tud pr Znassu?
28.5.2015 1 (1) (0)Oceniobčanka 
... in spet grmenje,....in spet brez haska....!
28.5.2015OceniZdene 
Bahč st., Bahč ml., Gorjup, Nosan, Janežič so solastniki TPVja.
28.5.2015OceniJuncek 
Pomota, Janezic ni lastnik...
28.5.2015 4 (4) (0)Ocenijože 
Mogoče bo pa enkrat prišel na vrsto tudi g.Matija Bradač
29.5.2015—   (1) (1)OceniTrebnje 
Pa je v sloveniji še kakšna firma kjer se ne krade. Zato pa smo v riti ker imamo same lopove med menedžerji. Oni kradejo mi delavci pa smo predragi za njih pa delamo za minimalca...
29.5.2015 2 (3) (1)Oceniresnicoljuben 
STARIM komunistom je za vzgled Janša,Bavčar,Šrot,nekajh iz TEŠ 6 in ostali njihovega kova.Mi se pa čudimo ?Le vkup ,le vkup uboga........

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava