mladi dopisnik

Logične pošasti se niso ustrašili

28.5.2015 | 14:35 | Eva Hočevar, 7. b, foto: Urška Štupar, OŠ Center 

Logične pošasti se niso ustrašili
Logične pošasti se niso ustrašili

Novo mesto - V soboto, 23. maja, smo na OŠ Center Novo mesto gostili več kot 300 udeležencev državnega tekmovanja Logična pošast s področja Jugovzhodne Slovenije, ki so se najbolj izkazali vsak na svoji šoli.

Državno tekmovanje je potekalo za učence od 1. do 7. razreda istočasno na treh lokacijah: v Ljubljani, Mariboru in Novem mestu, enako kot jeseni tekmovanje Matemček. Namen tekmovanja je razvijanje veščin logičnega mišljenja preko razvedrilnih nalog in problemov, polnih zabavnih izzivov, s poudarkom na matematični logiki. Tekmovanje poteka na šolski in državni ravni. Pri nas so tekmovali učenci z 20 različnih šol.

Na državno tekmovanje sem se uvrstila že tretje leto zapored. V 5. in 6. razredu smo tekmovali v Ljubljani, zaradi velikega števila tekmovalcev pa letos tudi v Novem mestu. Že za šolsko tekmovanje smo se zelo prizadevno pripravljali, zato se nas je na državno tekmovanje uvrstilo kar 50. Naloge so vsako leto težje, saj je vsakokrat dodanih nekaj novih nalog. Letos so se mi zdele še posebno zahtevne. Vseeno sem vesela, da sem dobila še eno priložnost tekmovati na državnem tekmovanju.

Že zdaj se veselim, da se bom omenjenih tekmovanj udeležila tudi v bodoče, saj bodo organizirana tudi za učence 8. in 9. razredov.

‹ nazaj

Galerija (18)

Logicna_posast - 01
Logicna_posast - 02
Logicna_posast - 03
Logicna_posast - 04
Logicna_posast - 05
Logicna_posast - 06
Logicna_posast - 07
Logicna_posast - 08
Logicna_posast - 09
Logicna_posast - 10
Logicna_posast - 11
Logicna_posast - 12
Logicna_posast - 13
Logicna_posast - 14
Logicna_posast - 15
Logicna_posast - 16
Logicna_posast - 17
Logicna_posast - 18

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava