dolenjska

Spravna slovesnost na Zaplazu

28.5.2015 | 18:30 | J. S.

Mašo bo vodil novomeški škof Andrej Glavan. (Foto: M. Ž., arhiv DL)

Mašo bo vodil novomeški škof Andrej Glavan. (Foto: M. Ž., arhiv DL)

Zaplaz pri Čatežu - Tudi v novomeški škofiji so se pridružili slovenskemu spravnemu procesu, poimenovanemu Resnica in sočutje, s katerim se spominjajo tako 70. obletnice konca 2. svetovne vojne kot tudi povojnih pobojev. Spravna slovesnost bo v soboto, 30. maja, v Marijinem središču na Zaplazu.

Začeli jo bodo ob 10. uri z mašo, ki jo bo vodil novomeški škof Andrej Glavan, sledil pa bo blagoslov spominskega obeležja – betonskega križa in kamnite posode, v katero bodo predstavniki mladih med posebnim obredom vsuli prgišče zemlje s 30 simbolnih krajev, kjer so pred 70 leti trpeli ljudje na vseh straneh.

‹ nazaj

Komentarji (4)

28.5.2015 3 (5) (2)Ocenihalobedaki 
slabi,slabo mi je,kaj mi je blo da sm tole kliknu!?
28.5.2015–1 (0) (1)OceniSprava? Pa kaj še. 
Me zanima, s kom se kar naprej spravljajo eni in drugi, ko pa se že tukaj v DL spravijo na vsako temo in privlečejo vanje svoje demagoško sranje. Tardeči, tabeli, tapisani. Spravna seja, spravna maša, spravna... daj, nehajte se že enkrat norca delat iz sprave. Oboji !
29.5.2015 1 (1) (0)OceniJan 
Ti si res ***. Očitno ti paše večen kreg ki traja že skoraj 100 let. Sprava je zate slaba stvar. Zakoplji glavo v pesek.
29.5.2015OceniObčan 
Kar se mene tiče je vprašanje korektno. S kom naj se spravljamo? Da se pa narod krega je pa tako urejeno da se bo to delalo in to nima veze s spravo. Določenim ljudem je to namen. Kdo je tu bedak je pa tudi jasno.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava