avto moto

Kovačič in Čonda v boju za napredovanje

29.5.2015 | 08:30 | Tekst: Mitja Pungarčič/Mediamark
Foto: Sašo Ključarič/Photospeed.si

Kovačič in Čonda

Kovačič in Čonda

Brežice, Krško - Posavska dirkača, Žiga Kovačič (KST Brežice) in Aleksander Čonda (ST Lendava), se bosta danes oz. jutri borila za napredovanje na dveh sistemskih dirkah. Kovačiča tako že danes čaka kvalifikacijska dirka mladinskega svetovnega prvenstva do 21 let v čeških Pardubicah, Čondo pa jutri druga največja speedway dirka letošnjega leta v Sloveniji Euro Challenge, ki bo na njegovi domači stezi v Lendavi.

Kovačič, ki je pred današnjo dirko imel krajši premor zaradi šolskih obveznosti, bo letos prvič zastopal barve Slovenije v kvalifikacijskem ciklusu svetovnega mladinskega prvenstva. Pred dobrim mesecem je na dirki parov že nastopil na legendarnem ovalu v Pardubicah in je to zanj vsekakor dobra popotnica, da se v tem zelo močnem sistemskem tekmovanju izkaže z dobrimi vožnjami. Sicer bo za napredovanje v svojem krstnem nastopu potreboval tudi nekaj sreče, a prvotni cilj je zanj tokrat pustiti dober vtis in pokazati dobre vožnje.

Za Čondo pa je naloga še nekoliko težja. Pod pritiskom domače steze in pričakovanji navijačev se bo pomeril s petnajsterico vrhunskih voznikov iz Evrope, ki se bodo borili za prvih sedem mest, ki vodijo v finale. Le tega sestavljajo štiri dirke, eden njihovih glavnih pokroviteljev pa je TV hiša Eurosport. Čonda se na stezo vrača sicer po neprijetnem padcu na reprezentančni dirki v Nemčiji pred štirinajstimi dnevi. Kot je dejal v torek po prvem treningu po padcu, so bolečine že skoraj preteklost in na motorju se je počutil dobro. Kot je dejal, je cilj še vedno nespremenjen, torej naskok na eno od sedmih mest, ki vodijo v finale. Ob pogledu na štartno listo se sicer to marsikomu zdi skoraj misija nemogoče, a -kot kaže. se Radečan ne misli predati v naprej. Na vprašanje, kakšno je stanje v njegovem voznem parku, je na kratko odgovoril, da bo vozil s tem, kar pač trenutno ima na razpolago, in da se s tem v tem trenutku ne obremenjuje. Kot je dejal, bo iz sebe in motorja potegnil vse, kar se bo dalo, in upa na pozitiven rezultat. Vsekakor mu nihče ne bo zameril, če mu spodleti, saj je pogled na štartno listo naravnost strašljiv. Kako se bosta odrezala oba posavska voznika, bomo poročali sproti. Za vse tiste ljubitelje speedwaya, ki v soboto ne bodo odšli na dirko v Lendavo, pa prihaja tudi dobra novica, saj bodo lahko dirko Euro Challenge spremljali v direktnem prenosu preko spleta na kanalu youtube. Več informacij o tem lahko najdete na lendavskem portalu lendavainfo.com .

Kot zanimivost pa lahko omenimo še včerajšnjo predstavitev in podpis pogodbe, ki se je zgodil v Krškem, kjer smo na novinarski konferenci videli dva nova motorja znamke Jawa, ki so ju dali Krčanu Denisu Štojsu in Maksu Gregoriču. Za to je vsekakor najzaslužnejši novi zastopnik slovite znamke Jawa Gregor Žigante, ki bo pokrival tržišče jugovzhodne Europe. Več o tem zanimivem dogodku bomo še poročali v naslednjih dneh.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava