bela krajina

S kartico ugodnosti boljše informiranje o turistični ponudbi

29.5.2015 | 17:15 | Besedilo in fotografiji: M. B.-J.

S kartico ugodnosti boljše informiranje o turistični ponudbi
S kartico ugodnosti boljše informiranje o turistični ponudbi

Novo mesto - Razvojni center Novo mesto pripravlja nov turistični produkt, destinacijsko kartico ugodnosti. Kartico bo lahko 30 dni uveljavljal vsak, ki bo na Dolenjskem, v Beli krajini in na kočevsko-ribniškem območju prenočil vsaj eno noč.

Z destinacijsko kartico ugodnosti bodo ponudniki, ki nudijo storitve in izdelke za turiste (gostinstvo, rekreativne dejavnosti, turistične nastanitve, domača obrt, kulturna in naravna dediščina…), lahko ponudili različne ugodnosti, v glavnem popuste. Na ta način bodo lahko turiste dlje časa zadržali na omenjenih turističnih destinacijah, hkrati pa jim dali namig, kaj vse lahko še obiščejo in si ogledajo.

Simon Kovačič iz Razvojnega centra Novo mesto sedaj destinacijsko kartico ugodnosti na delavnicah predstavlja potencialnim ponudnikom po Dolenjski, Beli krajini in Kočevsko-ribniškem. Kot je dejal, naj bi kartica zaživela v letošnji poletni sezoni. Za začetek naj bi bilo vsaj 30 ponudnikov, seveda pa se bo njihov seznam sproti dopolnjeval.

Doslej je bila predstavitev v Novem mestu in na Štrekljevcu. V ponedeljek, 1. junija, bo v Deželi kozolcev v Šentrupertu, v torek, 2. junija, v prostorih Turističnega kompleksa Jezero v Kočevju, v četrtek, 4. junija v kulturni dvorani Šmarjeta v Šmarjeških Toplicah in v petek, 5. junija, v gostišču Koren v Dolgi vasi pri Žužemberku. Vse delavnice bodo ob 18. uri.

‹ nazaj

Komentarji (6)

1.6.2015OceniLeon Šuštaršič 
Prisluhnite, preberite, lepo prosim v Razvojnem centru v Novem mestu. Turistični produkti so kvalitetne ZGODBE, ki se v turizmu tržijo. V celofan zaviti produkt je brez -zraka. Ve se, kdo je določeni dan izjavil, na določeni "turistični" delavnici, da je potrebno "dolenjske" turistične produkte zaviti v celofan. Ne mislim, pisati o grafični podobi (Pogrebna!) -KARTICA DRUGAČNIH DOŽIVETIJ. Človeško vas prosim, da vsaj do tiskate še dva prevoda naših državnih sosed. Madžarski in hrvaški jezik, če ste ŽE spregledali, da je še vedno francoščina uradni svetovni turistični jezik. Preberite si, PROSIM LEPO, v Razvojnem centru v Novem mestu, sedmo kitico -Zdravljice, ki je himna tudi moje Domovine. Preberite! Srčna hvala. Za ta novi mali korak v predstavitvi in trženju - turistične regije na JV Slovenije pa seveda - mala pohvala. Vsota dve in devet = enajst= 11, zahteva program! (software), da oddam ta članek na/v svetlobo in če je lahko tudi dve - Evino število, ki je tudi število intuicije (nlat. intuitio iz. lat. intueri - gledati, opazovati). Srčna hvala za dragoceni vaš čas "branja" v Razvojnem centru, Novo mesto_ 650.let PRIHODNOSTI.
1.6.2015OceniNe bo potegnilo 
Kartice ugodnosti so promocija nizkocenovnih uslug. Je to bodočnost slovenskega turizma, horde nizkocenovnih potrošnikov? Morda. Ampak preživel od tega ne bo nihče. Smo premajhni. To si lahko privoščijo veliki kraji v velikih državah. Mi, majhni kot smo, nikoli ne bomo imeli masovnega turizma. Torej z nizko ceno ne bo šlo. Lahko samo dvignemo kvaliteto (in ceno) za izbrane goste. V tem je prihodnost butično majhne državice. Vse ostalo se pa bere bolj kot ne le kot ideje ljudi, ki morajo nekako opravičiti svojo plačo, pa malo eksperimentirajo na levo, pa na desno, pa naokoli, da se pač nekaj vidi. Pa bodo naredili eno zloženko, pa odprli eno internetno stran... kot že tolikokrat do sedaj. Rezultat pa? Ničen.
1.6.2015Ocenibike 
Ja, Pa kako dolgo bomo še poslušali in gledali ta RC , s celofani in ostalimi bedarijami. Kaj ima RC z turističnimi produkti, ki na koncu niti ne živijo še manj pa imajo za posledico slabe izplene in finančni rezultat. Naj novi direktor naredi red in strategijo, ker prejšnja diektorca je pripeljala RC do absurda z Vizjakom na čelu. Pa kakkšna kartica ugodnosti, Na kaj, saj nimamo za tri ure programa v turizmu. Spet bo nek uradnik tiskal kartice, kot so v preteklosti tiskali zloženke za neke destinacije, ko si jih pa hotel uporabiti, pa ni bilo nikjer nič. Naj živi izobrazba in prva 25 letka razvoja turizma na Dolenjskem in beli krajini. Zvezde so naklonjene Simonu Kovačiču.
1.6.2015OceniLeon Šuštaršič 
In ker sem na sprehodu ob reki Krki, se sprehodil tudi po_JULIJINI potki. Muzi velikega Poeta_dr. Franceta Prešerna. Če mi ni uspelo nikakor "PREPRIČATI" - Javni zavod za turizem-sedaj v likvidaciji, da bi postavili dve informacijski tabli IN ČE nekaj besed o Juliji Primic in znameniti pesnitvi. Julija je bila poročena in živela s sodnikom v gradiču. Ob potki sem poklepetal in prejel nasmehe mladih srednješolcev. Več kot dvajset jih je bilo sedečih na klopcah. Niti eden ni vedel, vedela, da je to - pot Julije Primic. Ah, eh, saj vemo, ko so odkrili Spomenik, poeta Franceta Prešerna v Ljubljani, delo kiparja Ivana Zajca,, so tedanji ljubljanski škof izrecno zahtevali, da se poetova muza, prekrije z platnom. Škofa že dolgo ni več, poezija in ZGODBE, pa so ostale. Razvojni center, Prosim, za dve INFO-TURISTIČNI TABLI. Korak za korakom! Vojvodstvo pa na Seidlovi številka 1, pa se pokorno, pisno obvešča, da voda iz -PITNIKA na veliki betonski ploščadi ob avtobusni postaji na veliko teče. Kapljica, ki kaplja iz vodovodne pipe v 24 urah nakaplja, 80 litrov vode. 30 x 80 = 2.400 litrov (2,5 m3) X 12 = 28,8 m3 vode. In če bo račun previsok, bo tudi poslovanje Komunale v letu 2015, s "slabšimi" pozitivnimi rezultati. Program zahteva vsoto štiri in tri = sedem= sedem novomeških gričev in pa tudi hišna številka na Glavnem trgu v Novem mestu. zelo, zelo siva stavba - 110.let bo avgusta 2015, in če bo "praznovala".
2.6.2015OceniLeon Šuštaršič 
Z javnimi članki ("turističnimi" ) nadaljujem. Človeško in strokovno sporočam, da če ne bo -KARTICA DRUGAČNIH DOŽIVETIJ_ spremenjena, potem se tudi sprašujem in vem odgovor, da ZAKAJ včeraj ni bilo "ablasti" iz porečja reke Krke na Otvoritvi v Dolenskem muzeju - 65 let Dolenjskega muzeja za 650 let Novega mesta ( Kako slastna je bila slavnostna torta - ledeno - sadna. Srčna vala kolektiv Dolenjskega muzeja. Srčna hvala Franciju Šaliju, za Otvoritveni govor na razstavi.) Razstava ima uradni naziv: "ČRNO -ČRNO _ Črno žgana dolenjska lončenina ( jojmene ZLATNIKE bi dali v Dubaju, da bi lahko takšno kulturno dediščino imeli!) . Med prisotnimi obiskovalci razstave, pa moje oči, niso opazile niti ene osebe, ki so dolenjski turistični strokovnjaki. Ne vem, kdaj sem zadnjič, koga videl.!? Se z rokovanjem pozdravil. Morda so bili tedaj, ko mene ni na otvoritveni razstavi. Sprašujem se JAVNO _ 650.let PRIHODNOSTI _Novo mesto_ iz novega logotipa, mar ne ZMOREŠ _ zbrati 600.000,00 evrov ZA bodoči ARHEOLOŠKI PARK_ ki bi po svojem vsebinskem gradivu bil vsaj 100 zračnih kilometrov _EDINSTVEN!. Pa ne samo to, draga bralka, dragi bralec, kar 2.400,000,00 evrov je na t.i. čakalni rezervaciji JE- ZA PROJEKT ( Nepovratna sredstva! ). Mestni svetniki MO Novo mesto, so na 7.redni seji sklenili, da se bo PRIVARČEVALO - 67.000,00 evrov, ker smo/SO_Ukinili Javni zavod za turizem. 01.malega srpana, bo Javni zavod za turizem, Novo mesto v pepelu. 20. cvetnika v letu Gospodovem 2015, pa je na strani 35 zapisano -Noč na Krki (Otvoritev "piknik" prostora_"kopališča" gozdnem pristanu- Portowald- Portovald_ )- (Vir Posebna publikacija Mestne občine Novo mesto ob 650-letnici ustanovitve Novega mesta - PIŠE PRIHODNOST. ŽE 650 let. April 2015) . Že ob Julijini potki PROSIJO _klopce, prosimo Te ( popotnik, pohodnik, morda mene postopač!) človek ali Človek, ali nimaš nič barve za LES ( V času županovanja Boštjana Kovačiča, so nas postavili, na barvanje pa POPOLNOMA pozabili!) , da bi me OČEDIL. Z 5.000,00 evri t.i. vojvodskega " turističnega prišparanja" se BARVNO OČEDIJO prav vse JAVNE KLOPCE v MO Novo mesto. Me berejo morda na Razvojnem centru v Novem mestu???? Čakam javni odgovor. Na forumu! Program zahteva vsoto osem in tri =enajst= 11 in če je lahko tudi _"2_ Kaj pa če ima Novo mesto dve MOČNI ENERGIJI _ ki potekata_ in če je Marof ("forum") bil _Ljubezenski grič in čaka ( Tam kjer je kri krožila, se je pred tem in po tem tudi LJUBILO_ Ljubezen je Vedno Povratna Pot! ... >
3.6.2015OceniLeon Šuštaršič 
Potrebno je miselno zaključiti. Včeraj sem se kot pešec, na pločniku nasproti hodeči, pozdravil zakonski par na zakovičenem novomeškem mostu. Prejel - pozdravni od>zdrav. Človeško. V očeh moškega pa sem videl "zadrego". Četrti članek - števka 4 tudi sporoča, da so štiri strani neba; štirje letni časi in tudi - KARTICA DRUGAČNIH DOŽIVETIJ ima štiri zrcalne robove, kote ,... . Politik v politiki, sociolog, pesnik, ljubiteljski kipar, Človek Uma, Franci Šali, je določeni dan ob predstavitvi dveh pesniških zbirk v Trdinovi dvorani študijske knjižnice Miran Jarc dejal: " Če bi bila ČEBELA - trot, bi bila le ta - gospa, ker pa ČEBELA, nikoli ne more, biti - trot, tudi Franci Šali ne bo NIKOLI gospod"! ... sporočilno je besedilo in melodija Ansambla Lojzeta Slaka in fantov iz Praprotnega - ČEBELAR. ...let nabiranja čebele _ pa je položna osmica ... Na 6. redni seji sveta MO Novo mesto, je za določeno točko zapisnikar v zapisniku zapisal, da je svetnik SMS, Borut Škerlj med drugim dejal:" ... v Novem mestu ni dovolj kvalitetnih vodičev... ". Seveda sem trdno prepričan, da je spoštovani odvetnik malo pomešal strokovne besede_ so edinole po zakonu o razvoju slovenskega turizma - turistični vodniki z državno licenco, turistični spremljevalci z državno licenco (Na/ v turistični regiji, turističnem mestu, določeni turistični destinaciji - lokalni turistični vodniki ). Ker ima spoštovani svetnik in svetniška skupina možnost vplivanja na sedanjost in 650.let PRIHODNOSTI, potem naj 100% preverjeno zapišem, da v lanskem letu "turistično mesto - Novo mesto", v poprečju na dan ni OBISKALA niti ENA organizirana skupina ( turistično vodena s strani kolegov iz Domovine ali kolegov turističnih vodnikov iz tujine!). To je STVARNOST! Stvarnost je tudi, da se danes pa Javno Zahvaljujem, prejšnji mestni "ablasti", ki po vsaj treh spletnih pismih, dala postaviti dve BELI klopi ( ZA max. 2 krat štiri osebe), ob ploščati pred mestno hišo- Rotovž, ter tri barvne klopce za dva pri Spomeniku trem talcem iz obdobja vojne vihre 20. stoletja" ... > !!!! V zgodovini mesta Novo mesto < Rudolfovo to slednje pa je drugi mestni hiši- dala _EDINSTVENOST!"!! In če le ZAKAJ? Znanje se plača, kakor popiti čas ali kozarček Cvička_ ZA ZDRAVJE na / gostinskem lokalu. Turizem je "nevidni" izvoz in ekonomski kazalnik zapiše, da popiti in plačani čaj s strani domačina ni _ DODANA VREDNOST. Dodana vrednost je, ko izletnik, turist, poslovni človek ipd., prispe iz od svojega stalnega bivališča v drugi kraj (Morda je le ta - tudi turistični kraj!) ... . Ker mi program veleva, da izračunam vsoto sedem in sedem = 14= in če je lahko tudi pet>ica. Človek, ki ima svojo osebno življenjsko število -pet, se "nekako" čudežno v življenju vede > Ljubim v sebi sovražnika >! Ljubezen je Vedno Povratna Pot.!? ... > pa četudi se v volilnem "vojvodskem" programu ni napisalo niti 3 stavke o turističnem sedanjiku ter ... >

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava