posavje

FOTO: Kozmusovo metališče tudi uradno odprto

30.5.2015 | 14:30 | R. Ž.

Foto: Občina Krško

Foto: Občina Krško

Senovo - Na Štircu na Senovem so včeraj slovesno odprli Center za mete Primož Kozmus, edini tovrstni center v Sloveniji. Naložba v center, ki ga je na pobudo olimpijskega in svetovnega prvaka Primoža Kozmusa in njegove agencije pomagala urediti Občina Krško, znaša dvesto tisoč evrov, poleg občine pa je polovico tega zneska prispevala Fundacija za šport.

Na otvoritvenem dogodku, ki ga je povezoval znani slovenski športni novinar Peter Kavčič, poleg predstavnikov občin in krajevne skupnosti pa ga je pozdravil tudi predsednik Atletske zveze Slovenije Gregor Benčina, so se otroci Primoževe atletske šole pod vodstvom Primoževe sestre Simone pred številnimi obiskovalci in gledalci, preizkusili v metu kladiva. Pridružila pa se jim je tudi Tina Gorenjak pod budnim očesom in z nasveti upokojenega slovenskega rekorderja v metu diska Igorja Primca in seveda tudi Primoža Kozmusa, ki je z otvoritvenim metom kladiva Center za mete skupaj s svojim sinom Maksom tudi uradno odprl.

Na Štircu nad Senovim (jalovišče rudnika) je ureditev centra, kot so sporočili s krške občine, stekla že v letu 2012, ko je lokalna skupnost začela s pridobitvijo potrebnih zemljišč in kasneje uredila poligon z vso potrebno opremo. Lani je center dobil tudi vso premično opremo, s katero so bili dokončno dani pogoji za izvajanje atletske šole Primoža Kozmusa, s tem pa tudi pogoji za treninge in tekmovanja v vseh štirih disciplinah - metu kladiva, diska, kopja in suvanju krogle. Kot je ob odprtju dejal Primož Kozmus, je to začetek dobre zgodbe vzgoje mladih atletov, ki bo čez deset let prinesla novega svetovnega prvaka.

Župan občine Krško Miran Stanko je izrazil veselje, da bodo s tem centrom imeli mladi možnost udejstvovanja tudi v teh atletskih disciplinah.

Prvi rezultati so že vidni, saj že od lani aktivno deluje Primoževa atletska šola, v katero se je vključilo veliko število otrok iz lokalnega okolja, nedavno pa so se otroci razveselili obiska Primoževega prijatelja, legendarnega športnika Sergeja Bubke. Kot smo že poročali, je prav ob obisku Bubke Kozmus napovedal, da si želi, da bi metališče postalo mednarodni center za treninge vrhunskih metalcev, ob tem pa v prihodnosti načrtuje tudi odprtje tehnološkega laboratorija, kjer bi mlade metalce spremljali od začetkov treniranja do tekmovalnih dosežkov.

‹ nazaj

Galerija (20)

KOZMUS 1
KOZMUS 10
KOZMUS 11
KOZMUS 12
KOZMUS 13
KOZMUS 14
KOZMUS 15
KOZMUS 16
KOZMUS 17
KOZMUS 18
KOZMUS 19
KOZMUS 2
KOZMUS 20
KOZMUS 21
KOZMUS 22
KOZMUS 3
KOZMUS 4
KOZMUS 5
KOZMUS 6
KOZMUS 7

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava