kronika

Izsilila prednost motoristu. Prijeli tatova železa

2.6.2015 | 13:20 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Že včeraj smo poročali o prometnih nesrečah, v katerih je bilo minuli konec tedna poškodovanih več motoristov. Tudi današnje poročilo PU Novo mesto vsebuje takšno nesrečo.

Novomeški policisti so včeraj popoldan obravnavali prometno nesrečo v Bršljinu in ugotovili, da je voznica avtomobila v križišču izsilila prednost 37-letnemu motoristu, ki je padel in se lažje poškodoval. Povzročiteljici nesreče bodo izdali plačilni nalog.

Škode za sedem tisočakov

Krški policisti so v nedeljo zvečer prejeli klic, da naj bi na Drnovem neznanci ukradli železo za izdelavo opažev in podjetje oškodovali za okoli 7000 evrov. Kot danes sporočajo s PU Novo mesto, so policisti hitro izsledili in ustavili voznika, ki je skušal pobegniti s kraja kaznivega dejanja in na vozilu ni imel prižganih luči. Med postopkom je potnik v vozilu policistom grozil.

38-letnemu in 34-letnemu osumljencu iz okolice Krškega so odvzeli prostost in ju pridržali. Ukradeno železo so vrnili oškodovancu, osumljenca pa bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine in poskusa preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Zasegli pištolo in naboje

Policisti Policijske postaje Novo mesto so na podlagi odredbe novomeškega okrajnega sodišča opravili hišno preiskavo na naslovu 52-letnega Novomeščana. Med preiskavo so našli in zasegli pištolo, za katero moški nima ustreznih dovoljenj, več kot 440 nabojev, sedem prepovedanih pirotehničnih izdelkov in manjšo količino prepovedane droge. Zoper 52-letnika bodo uvedli postopke o prekršku zaradi kršitve določil zakona o orožju, zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami in zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih.

Vzeli gorivo

Na delovišču v okolici Črnomlja so neznanci minuli konec tedna iz rezervoarjev dveh delovnih strojev iztočili in odnesli okoli 200 litrov goriva.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava