ostali športi

Gimnastični praznik v Štuklju

3.6.2015 | 10:30 | B. B.

Teja Belak in Luka Bojanc

Teja Belak in Luka Bojanc

Gimnastični praznik v Štuklju
Predsednik Gimnastičnega društva Novo mesto Aljaž Žagar. (Foto: B. B.)

Predsednik Gimnastičnega društva Novo mesto Aljaž Žagar. (Foto: B. B.)

Novo mesto - Po uspešni lanski tekmi za pokal Novega mesta je Gimnastična zveza Slovenije telovadnemu klubu Gym Novo mesto zaupala še organizacijo največje domače gimnastične prireditve, pokala Slovenije. Ta bo v soboto in nedeljo, 6. in 7. junija, v Športni dvorani Leona Štuklja.

Člani kluba s predsednikom Aljažem Žagarjem na čelu so na včerajšnji novinarski konferenci predstavili prireditev, srečanja z novinarji pa so se udeležili tudi nekateri naši najboljši telovadci: Teja Belak, Žiga Šilc in domačin Luka Bojanc, ki velja za enega glavnih favoritov v mnogoboju.

Na pokalu bo sodelovalo kakih 350 telovadk in telovadcev iz vse Slovenije. V soboto se bodo za medalje borili mlajši, med njimi tudi 50 novomeških tekmovalcev, v nedeljo pa bo mladinska in članska tekma, na kateri bo prisotna tudi vsa slovenska gimnastična elita.

Dan pred začetkom pokala, v petek, 5. junija, bo Gimnastično društvo Novo mesto pripravilo še t. i. gimnastični dan. V dvorani Leona Štuklja  bodo postavili vsa orodja za žensko in moško gimnastiko, kar bo sploh prva taka postavitev v Novem mestu. Dopoldne so na ogled in predstavitev orodij ter vodeno gimnastično vadbo povabili otroke in učitelje novomeških šol in vrtcev, popoldne, ob 17. uri, pa se bodo na gimnastični prireditvi predstavili telovadci Gimnastičnega društva Novo mesto ter nekateri vrhunski slovenski telovadci in telovadke.

Z gimnastičnim vikendom bodo v društvu zaznamovali tudi 650. obletnico ustanovitve Novega mesta, prireditev pa bo imela tudi dobrodelno noto, saj bodo zbirali sredstva za nakup športnih pripomočkov na osnovni šoli Dragotin Kette.

‹ nazaj

Galerija (5)

gimnastika 01
gimnastika 02
gimnastika 03 luka bojanc
gimnastika 04
gimnastika 05

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava