avto moto

Jutri že 32. Zlati znak občine Krško

5.6.2015 | 09:05 | Tekst: Mitja Pungarčič/Mediamark
Foto: Sašo Ključarič/Photospeed.si

Aleksander Čonda

Aleksander Čonda

Denis Štojs

Denis Štojs

Krško - Jutri ob 19. uri bo na stadionu Matije Gubca v Krškem zopet hrumelo, saj bo na sporedu že 32. Zlati znak občine Krško. Na tej legendarni speedway dirki, kjer se osem najboljših rednega dela dirke v dveh polfinalih in finalu pomeri še za pokal Franca Babiča, bodo letos popestrili še veterani. Pod okriljem posavskega društva bodo tako letos pred poznavalsko posavsko publiko nastopili še veterani, ki se bodo pomerili v kategoriji pod in nad 60 let. Od domačih veteranov bodo gledalci videli na delu državnega prvaka iz leta 1983 Jožeta Žiberta ter Romana Špitalerja in Francija Geršaka.

V rednem delu dirke se bodo pomerili tekmovalci iz dvanajstih držav. Po zadnjih informacijah bodo na dirki nastopili vsi prijavljeni vozniki z le eno izjemo. Vprašljiv je nastop Danca Rasmusa Jensena, ki je včeraj grdo padel. Bodo pa vrli krški organizatorji sigurno našli zamenjavo, in to verjetno kar kakšnega drugega danskega voznika. Vesela novica za vse ljubitelje tega športa je tudi ta, da bo na dirki nastopil Aleksander Čonda, ki bo danes vozil na, iz Lendave v poljski Torun prestavljeni, dirki EP Challenga. Čondo, ki v Krškem sodi v ožji krog favoritov za finale, čaka naporna pot, v nedeljo pa ima še dirko parov v slovaških Žarnovicah.

Od ostalih slovenskih voznikov bodo v rednem delu nastopili še Denis Štojs in Maks Gregorič, kot rezervi pa bosta na svojo priložnost čakala Luka Omerzel, sin legendarnega Kreša Omerzela, in mladi obetavni Laščan, sicer član AMTK Ljubjane, Nick Škorja. Vsekakor bo jutrišnja dirka v Krškem praznik in poslastica za vse ljubitelje speedwaya, za organizatorje pa bo to preizkus prenovljene steze, ki jo organizatorji iz AMD Krško pripravljajo na dirko serije SGP, ki bo v septembru. Da bi jim spodletelo s pripravo steze kot pred tednom dni veliko manj izkušeni ekipi iz Lendave, si skoraj ni mogoče predstavljati, a šal na ta račun je bilo slišati kar nekaj in naj pri šalah tudi ostane. Skratka, obeta se nam zopet praznik speedwaya v vrhunski organizaciji AMD Krško.

Štartna Lista:

1.Čonda Aleksander SLO

2.Štojs Denis SLO

3.Michal Skurla CZE

4.Tabaka Joszef HUN

5.Michele Paco Castagna ITA

6.Kajzer Marcel POL

7.Gafurov Renat RUS

8.Wallner Fritz AUT

9.Gregorič Maks SLO

10.Holub Jan CZE

11.Makinen Jari FIN

12.Rasmus Jensen DEN

13.Trofimov Viktor UKR

14.Swiderski Piotr POL

15 Pavlic Jurica CRO

16 Dilger Max GER

Rezervna voznika:

17 Omerzel Luka SLO

18 Škorja Nick SLO

Veterani:

Veterani se bodo na koncu pomerili v svojem finalu pod 60 in nad 60 let.

Josef Fasching (A)

Jože Žibert - Pepi

Walter Grubmiller (A)

Franci Geršak

Anton Wannasek (A)

Roman Špitaler

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava