košarka

Armstead se seli v Rusijo

11.6.2015 | 10:50

Malcolm Ray Armstead (Foto: I. V.)

Malcolm Ray Armstead (Foto: I. V.)

Novo mesto - Organizator igre Malcolm Ray Armstead se po dveh sezonah, ki jih je preživel v dresu slovenskega košarkarskega prvoligaša iz Novega mesta Krke, odločil sprejeti nov izziv v Rusiji, so potrdili na spletnih straneh eurobasket.com. Petindvajsetletni Američan bo igral za Avtodor Saratov, ki nastopa v regionalni vzhodnoevropski ligi VTB United.

Armstead je minuli sezoni v jadranski regionalni ligi ABA v povprečju dosegal 17,6 točke, 4,3 podaje in 3,1 skoka na tekmo ter je bil izbran v idealno peterko rednega dela.

Armstead je v sezoni 2012/13 z ekipo univerze Wichita State drugič v zgodovini univerze uvrstil med štiri najboljša ameriška študentska moštva.

Američan s krkaši ni podaljšal pogodbe in se je odločil za moštvo iz Seratova, ki se je v minuli sezoni ruskega prvenstva uvrstilo v četrtfinale, v regionalni ligi VTB pa končalo na sedmem mestu.

V novomeškem moštvu Krki, ki je izpadlo v polfinalu državnega prvenstva, imajo veljavne pogodbe Tomaž Bolčina, Erjon Kastrati, Luka Lapornik, Mirko Mulalić, Imran Polutak, Jure Ritlop, Matej Rojc, Žiga Zatežič in Alexis Wangmene, drugi košarkarji so prosti.

Krka je v minuli sezoni osvojila slovenski superpokal in slovenski pokal Spar.

STA

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava