ostali športi

Darko Jorgić trikratni zmagovalec ITTF Junior Circuita v Egiptu

13.6.2015 | 13:00 | T. Š.

Darko Jorgić trikratni zmagovalec ITTF Junior Circuita v Egiptu

V Kairu se je včeraj sklenil t.i. 2015 Egypt Junior & Cadet Open - ITTF Junior Circuit. Na njem sta glavno vlogo igrala naša Darko Jorgić (Namiznoteniški klub Krka) in Deni Kožul, ki sta poskrbela, da so vsa zlata odličja pri mladincih odšla v Slovenijo.

Naša najboljša mladinca sta v Egipt odpotovala predvsem po točke za posebno lestvico ITTF Junior Circuit. Na koncu sezone se 16 najboljših mladincev in mladink uvrsti na t.i. ITTF Junior Circuit Global Finals, točkovanje na lestvici pa je posebno, saj nastop na drugem kontinentu prinaša dodatne točke. Darko Jorgić je tako z zmago med posamezniki prislužil 1250 točk in na lestvici v tem trenutku zaseda provizorično 3. mesto.

Med posamezniki se je v četrtfinalu zalomilo 2. nosilcu Deniju Kožulu, ki je moral s 3:4 in 9:11 priznati premoč domačinu Youssefu Abdel-Azizu, ki je sicer še kadet, ampak očitno velja za perspektivnega igralca. Na drugi strani žreba je imel tudi Jorgić največ težav v četrtfinalu, saj je s 4:2 odpravil Alija Alkhadrawija (KSA). V polfinalu in finalu sta domača pretendenta Aly Ghallab in Karim Elhakem padla gladko po štirih nizih.

Prav slednja sta bila finalna nasprotnika Darka in Denija v finalu dvojic in finalu ekipnega tekmovanja. Obakrat sta bila boljša naša tekmovalca z rezultatom 3:0. Za zmago v ekipnem tekmovanju si je naš dvojec razdelil 1.000 ameriških dolarjev, za zmago med posamezniki pa si je Darko prislužil novih 800.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava