Predstavili knjigo Cvetke Kocjančič

14.6.2015 | 18:45

Cvetka Kocjančič Foto: M. L.

Cvetka Kocjančič Foto: M. L.

Foto: M. L.

Foto: M. L.

Foto: M. L.

Foto: M. L.

Velike Brusnice - V osnovni šoli Brusnice so včeraj predstavili knjigo Cvetke Kocjančič Kam vodi cesta. Avtorica, ki je doma v zaselku Bendje pri Brusnicah, že več kot 45 let živi v Kanadi. Piše pesmi in prozo.

Ravnateljica šole Jasmina Hidek je v nagovoru povedala, da šola izvaja projekt Mati domovina, v katerem učenci obravnavajo domoljubje, to pa je tudi tema, ki se ji kot književnica posveča Cvetka Kocjančič.

Kocjančičeva se je zahvalila šoli z izdajo omenjene njene knjige črtic.

Akademik Boštjan Žekš, predsednik društva Rastoča knjiga, je poudaril, da mora Slovenija vzdrževati stike s Slovenci po svetu. Poudaril je tudi pomen izobraževanja za nadaljnji obstoj in razvoj slovenskega naroda.

Udeležence je pozdravil tudi Janez Gabrijelčič, pobudnik Rastoče knjige. Kot je rekel, Slovence doma in po svetu povezuje domoljubje. Pohvalil je osnovno šolo Brusnice za izdajanje knjig; doslej jih je izdala že 8.

Obiskovalci prireditve so med drugim slišali nekaj pesmi in odlomke črtic, ki so jih brali učenci OŠ Brusnice in študenta Rok Mežnar in Matej Luzar, nekdanja učenca te šole.

V sporedu so nastopili tudi, Branka Rolih Frančič in njen brat Matjaž Frančič ter učenci z glasbenima točkama in s folklornim nastopom, ki so ga pripravili pod mentorstvom Milene Jaklič.

Jakličeva je tudi dala pobudo, da bi šola izdaja knjigo Kocjančičeve, in šola je knjigo potem, kot rečeno, tudi izdala.

Prireditve so se udeležili tudi nekdanji ravnatelj šole Jože Jazbec in številni krajani iz okoliša brusniške šole.

Osnovna šola Brusnice je pred kratkim prejela naziv kulturna šola in že ped tem priznanje javnega sklada za kulturne dejavnosti za ohranjanje kulturne dediščine.

Omenjena predstavitev spada v okvir praznika brusniške hrustavke. Knjigo so zato predstavili najprej na osrednji dopoldanski prireditvi v šoli in še popoldne na prazniku češenj pri gasilskem domu v Brusnicah.

M. L.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava