ostali športi

Plesalci ubranili evropski naslov

15.6.2015 | 09:15 | B. B.

Velika članska formacija - evropski prvaki

Velika članska formacija - evropski prvaki

Mala formacija članov 2 - evropski podprvaki

Mala formacija članov 2 - evropski podprvaki

Novo mesto, Kielce - Velika članska formacija Plesnega studia Novo mesto SoFly je na na evropskem prvenstvu v modernih tekmovalnih plesih v Kielcah na Poljskem ponovila lanski uspeh in še enkrat osvojila naslov evropskih prvakov. Drugo medaljo za novomeški klub, srebrno, je osvojila mala formacija članov 2 Jagodni izbor.

Prvenstvo je potekalo 10. do 13. junija, ekipa dolenskih plesalcev pa je nastopila v več kategorijah ter znova dosegla odlične uvrstitve.

Prvi dan tekmovanja, v sredo,  so nastopili najmlajši plesalci in z veliko pionirsko formacijo Little dance beasts dosegli 5. mesto. Prvi dan sta plesali tudi mladinki Zala in Neža ter v konkurenci 90. mladinskih parov pristali na zelo dobrem 17. mestu.

Drugi dan so svoje plesno znanje pokazali plesalci mladinske velike formacije Can’t stop in pionirska mala formacija New Girls. Obe zasedbi sta se uvrstili v finale, kjer sta zasedli 6. mesto.

Za prvo dolenjsko medaljo na prvenstvu je v četrtek poskrbela mala formacije članov 2 Jagodni izbor, ki je zasedla 2.mesto.

Plesala sta tudi pionirska para  - Lana in Neja sta bili 18., Jakob in Tilen pa 21.

V petkovem delu tekmovanja so nastopili lanskoletni evropski prvaki SoFly, ki so tudi letos dokazali, da so najboljši med najboljšimi, ubranili naslov evropskih prvakov in se vrnili v Novo mesto z novo zlato medaljo.

Soboto, zadnji tekmovalni dan, so odprle mladinske in članske male formacije, zaključile pa velike formacije članov 2. Mala članska formacija SoFly je osvojila 14. mesto, mala mladinska formacija BOOM pa 7. mesto.

Edini solist Plesnega studia Jernej Kozan je tekmoval v kategoriji electric boogie in je v konkurenci 50. plesalcev dosegel zelo dobro 19. mesto.

Ob koncu so se pomerile še velike formacije članov 2, kjer je vsako leto hujša konkurenca. Dolenjske “mame” so v formaciji For real pristale na 6. mestu.

"Izjemno smo ponosni na vse rezultate naših plesalcev, kot tudi na rezultate ostalih slovenskih ekip, saj smo na tekmovanju kar nekajkrat poslušali našo himno," je po prvenstvu sporočil vodja Plesnega studia Robi Grmek in povabil na ogled vseh tekmovalnih in drugih plesnih točk, ki jih bodo predstavili na Poletni produkciji Plesnega studia Novo mesto. Ta bo v sredo, 17. junija, ob 18. uri v ŠD Leona Štuklja. Vstop je prost.

Oglejte si še posnetek zmagovalnega nastopa SoFly.

‹ nazaj

Velika članska formacija SoFly

Galerija (13)

EP  7. mesto hh mala mladinska skupina BooM, 14.mesto clanska mala skupina SoFly
EP 1.mesto clanska velika formacija SoFly
EP 19.mesto Jernej Kozan Electric Boogie solo ÄŤlani
EP 2.mesto hh mala skupina člani2 (mame) Best for the rest
EP 2.mesto hh mala skupina člani2 (mame)
EP 2015 ekipa PSNM
EP 5.mesto pionirska velika formacija Little dance beasts
EP 6.mesto hh mala pionirska skupina New girls
EP 6.mesto velika mladinska formacija Can't Stop
EP clani2 mame For Real 6.mesto
EP pionirska velika formacija 5.mesto
EP pionirski pari 18.mesto Neja Perše in Lana Livk in 21.mesto Tilen Peterlin in Jakob Lorkovič
EP Zala Košiček in Neža Koprivnik 17.mesto hh pari mladinci

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava