kočevsko-ribniško

DZ Vebru ni priznal poslanske imunitete

19.6.2015 | 07:50 | STA, M. M.

Pregon zoper Janka Vebra (na levi) je sprožil kočevski župan Vladimir Prebilič (na desni; foto: M. G., M. L.-S., arhiv DL).

Pregon zoper Janka Vebra (na levi) je sprožil kočevski župan Vladimir Prebilič (na desni; foto: M. G., M. L.-S., arhiv DL).

Ljubljana, Kočevje - Poslanke in poslanci so ob koncu junijske redne seje sklenili, da poslancu SD Janku Vebru ne priznajo poslanske imunitete v kazenskem pregonu, ki zoper njega poteka pred Okrožnim sodiščem v Ljubljani. Pregon zoper Vebra je sprožil kočevski župan Vladimir Prebilič.

Prebilič je pregon sprožil zaradi Vebrove izjave o domnevno koruptivnem ravnanju lokalnih oblasti pri obnovi v požaru uničene Osnovne šole Stara Cerkev.

Nekdanji predsednik DZ je v oddaji Slovenska kronika na TV Slovenija 2. oktobra 2013 v kontekstu kritike občinskih oblasti zaradi podražitve investicije namreč med drugim dejal: "Očitno želijo za svoje prijatelje milijon tristo tisoč evrov dodatnega denarja."

Naložba v obnovo šole, ki je pogorela v začetku junija 2013, je namreč stala nekaj več kot 2,3 milijona evrov, pri čemer je nekaj manj kot milijon evrov zagotovila občina, preostalih 1,3 milijona pa država s pogodbo med ministrstvom za izobraževanje znanost in šport ter občino.

Kot je pred nedavnim za STA povedal Prebilič, je Vebra tedaj poklical in ga prosil za preklic izjave, vendar Veber tega ni storil. Pozneje je bila razpisana tudi mediacija, da bi dosegli sporazum pred začetkom kazenskega postopka, a se Veber po besedah kočevskega župana tam ni zglasil.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava