avto moto

Nestrpnost pred jutrišnjo dirko se povečuje, danes treningi

20.6.2015 | 13:30 | M. M.

Foto: AŠD Novo mesto

Foto: AŠD Novo mesto

Nestrpnost pred jutrišnjo dirko se povečuje, danes treningi

Novo mesto - »Že od zgodnjega jutra smo na cesti proti Gorjancem lahko opazovali lepo obarvane tovornjake in avtoprikolice z dirkalnimi vozili. Urejeno parkirišče "boksi" pri restavraciji Prepih, so se hitro polnili, vozniki s svojimi ekipami so hiteli pripravljati vozila na tehnične preglede, še prej pa so vozniki morali opraviti administrativne preglede. Vrvež je bil tudi ob progi, saj so ekipe organizatorjev hitele z zadnjimi pripravami na progi, postavljali so zaščitne gume, trakove in bale, da bi kar najbolje poskrbeli za varnost tako gledalcev kot tekmovalcev,« so sporočili iz AŠD Novo mesto pred gorsko-hitrostno dirko Gorjanci, ki bo potekala ta konec tedna.

Prihod zanimivih dirkalnikov je privabil tudi veliko bencinskih navdušencev in naključnih mimoidočih, ki so si z zanimanjem ogledovali vozila, ki so se danes dopoldne prvič podala proti Gorjancem na prvem treningu. Drugi trening se bo pričel predvidoma opoldne, tretji pa uro kasneje. Jutri bosta dve tekmovalni vožnji, prva se prične ob 10. uri.

»Upamo, da bo dirki naklonjeno tudi vreme in bodo treningi potekali brez težav. Organizator prosi gledalce, da poskrbijo za svojo varnost in upoštevajo navodila organizatorjev. Tokrat bo na štartu še posebej veliko formul in ostalih atraktivnih dirkalnikov, zato adrenalinskega dogodka, GHD Gorjanci 2015, res ne smete zamuditi,« so še navedli v sporočilu za javnost.

Zaradi dirke na cesti Novo mesto (Revoz) - Metlika velja popolna zapora prometa, in sicer tako danes kot jutri vse od 7. do 19. ure. Obvoz je urejen po cesti Novo mesto - Črnomelj - Metlika.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava