nogomet

Hrvaški huligani v Termah žalili igralce Crvene zvezde

22.6.2015 | 09:40 | M. M., STA

Vir fotografije: spletna stran Večernjih novosti

Vir fotografije: spletna stran Večernjih novosti

Čatež ob Savi - Terme Čatež, ki so v zadnjih letih pripravljalna baza nogometašev beograjskega prvoligaša Crvene zvezde, so bile prizorišče nevsakdanjega incidenta. Nekaj navijačev razvpite hrvaške skupine Bad Blue Boys se je v vodnem parku verbalno zneslo nad nogometaši rdeče-belih, le hitro posredovanje varnostnikov je preprečilo hujši incident.

Navzočnost nogometašev srbskega kluba tako blizu hrvaške meje je očitno zmotila pripadnike razvpite Dinamove navijaške skupine, ki so se pod vplivom alkohola opogumili in verbalno znesli nad člani beograjskega nogometnega kolektiva, ki so bili takrat v vodnem parku ter se kopali v številnih bazenih termalne riviere.

Kot poročajo Večernje novosti na svoji spletni strani, so zagrebški huligani srbske nogometaše obkladali z žaljivkami "cigani, četniki", vendar jim ti niso posvečali pretirane pozornosti. Varnostniki so preprečili telesni stik navijačev z nogometaši, tako da ni prišlo do hujšega incidenta, so pa huligani pri odhodu iz Term Čatež svojo jezo znesli nad uradnim avtobusom Crvene zvezde ter poškodovali sprednje vetrobransko steklo, s čimer so povzročili škodo 2000 evrov.

Slovenska policija je obravnavala dva hrvaška državljana, ki sta se z osebnim vozilom vračala domov, oba je prijela pred mejnim prehodom Obrežje. Policisti so po pogovoru voznika, ki je vozil v vinjenem stanju, aretirali, drugega pa so izpustili z vloženo prijavo zaradi uničenja tuje stvari.

Bolj kot sam incident s hrvaškimi navijači je igralce Crvene zvezde pretresel dogodek pri bazenih, ko je ena od starejših obiskovalk term doživela infarkt in umrla dobesedno pred njihovimi očmi.

Močna zmaga nad Krko

Z beograjsko ekipo so se v soboto na stadionu Portoval pomerili igralci novomeške Krke in izgubili z 0:4. O odigrani tekmi je trener Andrej Kastrevec povedal: "Čeprav je tekma z Crveno zvezdo prišla prehitro, smo jo pač izkoristili kot priložnost za dokazovanje mlajših igralcev iz mladinskega pogona NK Krka. Ne gre prezreti, da je manjkalo kar sedem igralcev prvega moštva, ni tudi še jasen status dveh igralcev prvega moštva iz prejšnje sezone. Računamo, da bomo že v naslednjem tednu skompletirali ekipo. Prepričani smo, da bomo tudi v novi sezoni igrali napadalen in atraktiven nogomet."

Naslednja pripravljalna tekma bo v soboto, 27. junija, ko se bosta v Slovenskih Konjicah pomerili ekipi Krke in Slaven belupa.

‹ nazaj

Komentarji (6)

22.6.2015 2 (3) (1)Ocenimax 
Mednarodna nogometna organizacija mora nujno ukrepati in rigorozno kaznovati Hrvate zaradi zadnjih dogodkov ne samo na Čatežu in kljukastega križa v Splitu,vandalizma v Italiji,poveličevanja ustaštva in fašizma,teptanja pravic manjšin na Hrvaškem........
22.6.2015 1 (2) (1)OceniJan 
Daj ne nakladaj. Vedno se najdejo neki čistuni, ki bi zaradi dveh pijanih debilov kaznovali vse udeležene v športu, od navijačev, do nogometašev. Zresni se malo.
22.6.2015 1 (1) (0)Ocenioptimist 
evo to so vam je hrvaska nacija nikdar niso krivi----------------pridejo k nam in provocirajo----kaj so spet srbi krvi po njihovi politiki in ustaskem nacionanalizmu izgleda da so glavno je da so srbi v nogometu spet prvaci sveta mladinci do 20 let----to jih boli bravo SRBI SAMO NAPRED
22.6.2015—   (1) (1)Ocenioptimist 
evo to so vam je hrvaska nacija nikdar niso krivi----------------pridejo k nam in provocirajo----kaj so spet srbi krvi po njihovi politiki in ustaskem nacionanalizmu izgleda da so glavno je da so srbi v nogometu spet prvaci sveta mladinci do 20 let----to jih boli bravo SRBI SAMO NAPRED
22.6.2015 1 (2) (1)Ocenimax 
Jan,gre za vandalizem pa naj bo hrvaški,srbski ali nemški.Že od ustaškega pozdrava hrvaškega reprezentanta pa do množičnega klicanja "ubi" tega ali onega večtisoč glave množice po vsej Hrvaški,pa dejstvo da so vodilne osebe NSH vedele za svastiko več dni pred tekmo,tukaj,prijatelj ne gre za par pijanih bedakov,tukaj gre za zastrupljenost družbe.
23.6.2015 2 (2) (0)Oceniterme 
Hrvati so povsod in tudi v termah stalno nasilni, predvsem ob sobotah in nedeljah, saj mečejo in brcajo žoge po bazenih in plaži, skačejo v vodo, zasedejo bifeje ob bazenih kjer pijejo in kričijo ves dan. Varnostniki in ostalo osebje term na te nasilne dogodke ne reagira, saj jim je denar takih gostov bolj pomemben kot pa varnost in mir na plaži. Slovenci se tudi zaradi tega počutimo na hrvaških plažah in doma drugorazredni gostje.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava