Na zadnji dan pouka na ETRŠ obeležili dan državnosti

24.6.2015 | 11:00

 Dijakinja Kaja Šetinc in profesor Boris Ambrož med intervjujem o nastanku slovenske države.

 Dijakinja Kaja Šetinc in profesor Boris Ambrož med intervjujem o nastanku slovenske države.

Končno, počitnice!

Končno, počitnice!

Brežice, 24. 6. 2015

Na zadnji dan pouka so dijaki in profesorji Ekonomske in trgovske šole Brežice v šolski avli pripravili kulturno prireditev v čast dnevu državnosti z naslovom »24 let države« ter prihajajočim poletnim počitnicam. Nastopajoči so skozi slovenske recitale, ples in glasbene točke predstavili slovensko državnost, gledalci pa so jih nagradili z močnim aplavzom.

Med točkami je bil tudi intervju dijakinje Kaje Šetinc s profesorjem zgodovine Borisom Ambrožem, kjer sta na kratko povzela temeljne mejnike in opredelila odnose pri nastanku naše države. Na bodico o slabšem političnem upravljanju države, je profesor odgovoril z dejstvom, da se politika menja, država pa ostaja nam, je naša domovina in bo naslednje leto praznovala že srebrni jubilej, na kar moramo biti posebej ponosni.

Na prireditvi so nastopili dijaki Tim Gerjevič, Mark Gerjevič, Aleš Ulčnik, Sara Dular, Špela Žagar, Sandi Denžič, Nastja Ferenčak, Sara Juršič, Tara Grmovšek, Kaja Šetinc in profesor Boris Ambrož ter ravnatelj Martin Šoško, ki je podal zaključno misel o pomenu dobre sprostitve med počitnicami ter vsem prisotnim čestital za praznik dan državnosti. Mentorji prireditve so bili Patricija Rudolf, Mira Starc in Boris Ambrož.

Metka Galič

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava