Novo mesto dobilo knjižnico pod krošnjami

25.6.2015 | 15:00

Nina, vodja knjižnice pod krošnjami. (Foto: I. Vidmar)

Nina, vodja knjižnice pod krošnjami. (Foto: I. Vidmar)

Pesmi je brala tudi novomeška pesnica Klavdija Kotar. (Foto: I. Vidmar)

Pesmi je brala tudi novomeška pesnica Klavdija Kotar. (Foto: I. Vidmar)

Novo mesto - Novo mesto je sinoči dobilo posebno knjižnico, Knjižnico pod krošnjami. Na Pumpenci ob Krki ob Župančičevem sprehajališču pod bršljinsko železniško postajo so jo uredili prostovoljci zavoda Zora, ki bodo to poletje tam skrbeli za pestro kulturno dogajanje.

Odprtje se je, kot se za knjižnico spodobi, začelo z branjem pravljic in pesmi, za glasbeno popestritev pa sta poskrbela Polona in Bojan oziroma nekoliko priložnostno spremenjena zasedba skupine Doctor Doctor.

Prostovoljci zavoda Zora so okolico Pumpence začeli urejati že lani spomladi, ko so se tam zvrstile tudi prve prireditve, letos pa so prostoru dodali še več vsebine. Knjižnica bo vse do mrzlih in deževnih jesenskih dni delovala vsak dan med 9. in 13. ter med 17. in 20. uro, ko si bodo meščani lahko privoščili branje v miru pod krošnjami akacij na malih ležalnikih ali pa v visečih mrežah, za možganske telovadbe željne pa je pri Pumpenci na voljo tudi velika šahovnica.

Prva naslednja prireditev na Pumpenci bo 29.  junija ob 17. uri -  delavnica z zeliščarko Sabino Grošelj Kuhinja za male in velike cicibane z bregov reke Krke. 3. junija bo sledil prvih od literarnih večerov – pogovor s pisateljem Damjanom Šinigojem. 6. julija bo zeliščarka Sabina Grošelj predstavila Lekarno z bregov reke Krke ...

I. V.

Galerija

Komentarji (18)

25.6.2015 1   (2)   (1)   Oceni42434 
bedarija
25.6.2015–1   (1)   (2)   Oceni90210 
škoda da se ni dž vscal,to bi se smejali tri dni vkup!sicer je to res ena živa bedarija
26.6.2015OceniLeon Šuštaršič 
Lep sončen pozdrav iz in >>ZA>>Pro>> Novo mesto. Dne 29. cvetnika bo pretežno oblačno>>Sonček bo tudi viden>>,brez padavin, pihal bo veterček>> jugozahodnik cca 2 metra <<. Kje? V novomeški pokrajini!! Na Dan državnosti sva se z nasmehom Pozdravila z osebo ( Bere moje "pamflete".), ki je bil eden pomembnih pozitivnih Človeških akterjev sedemdesetih let 20. stoletja, v novomeški "zgodbi" >> Pro et Conttra" , IN ki še vedno je zelo, zelo "zeleno!!" prisotna v 21. stoletju. ... Želim si, da bodo to obvestilo prebrali v županovem kabinetu in namestili _ WC sanitarno kabino_ ob Pumpanci do 17.ure 29.t.m 2015!!_ ZA >> PRO >> se gre!! Na otroško igrišče ob Smrečnikovi ulici, pa je bilo tudi včeraj ustno obljubljeno, da najkasneje v torek, dne 30. cvetnika, en kubični meter >> mivke bo pripeljano_ ZA Otroke se gre!! IN če naslednje leto _najkasneje avgusta 2016 >> BO tudi PITNIK Z VODO_ ker PRO _ ZA Zdravo življenje vseh nas se gre!! In program veleva izračun vsote dragi državljan< 90210// sedem in devet = šestnajst= 16= >>1 + 6 = sedem= Zna, biti, da v nedeljo nekdo na Slovenskem milijonar bo eden>> VEČ>>
26.6.2015–1   (2)   (3)   Ocenilojz 
bedak je tist ki reče da je to bedarija.
26.6.2015Ocenidadi 
Jao jhao, kako je to lepo...... Brezveze. Pa čemu je to namenjeno?
26.6.2015—   (2)   (2)   OceniRealnost časa 
V tem času je pač tako, da vsako prijetno prireditev, z novimi pristopi in trudom posameznikov kot je ta prijetna prireditev, brez posledic lahko poserjejo kretenski posamezniki, ki v življenju niso prispevali v tem pogledu še ničesar, sicer ne bi kracali take "komentarje". Realnost našega časa. Čestitke pa gredo prirediteljem !
26.6.2015 3   (3)   (0)   Ocenidadi 
tut knjige ti ne pomagajo primitivc si tudi z njimi, čeprav mislim da imaš tisti dve pobarvanki doma bolj kot ne za obtežitev polic kot pa za branje. kar se kretenizma tiče, si edini kreten tu di "realnost časa". skratka men knjižnica nekej pomen in ko grem v knjižnico vem po kaj grem in tudi vem kam grem. to je pa kar nekej. o nekem trudu pa tu ne moremo govorit kaj v bistvu se je pa zgodilo? nič, poleg tega kdo bo tam bral knjige, katere knjige bo lahko izbiral .... brezveze se ukvarjat z vami novo-vaščani ker itak ne štekate poante, in vam je vsak baraka skup zbita nek hud objekt ter vsaka košnja kopriv velik hapening.
26.6.2015–1   (0)   (1)   Ocenirealnost časa 
Težke osebne težave imaš sam s sabo in to tudi objavljaš s svojim "komentarjem". Seveda tako tvojo osebno žalost in resigniranost, ne gre komentirati, še manj se s takimi osebki , bog ne daj, bilo kdaj srečati. Je pa obžalovanja vredno to tvoje početje, ki škodi le tebi in slej ko prej, tudi tvojemu zdravju. Tvoja stvar in tvoja nesreča.
26.6.2015 1   (1)   (0)   Ocenidadi 
oglej si svoje komentarje in oceni kdo je tu moten? po vsej verjetnosti tega sicer nisi sposoben ampak nima veze. skratka ta celotna scena tam doli je itak brezpredmetna vsaj kar se mene tiče, vprašanje ki pa ostaja je "čemu je to namenjeno"?
26.6.2015 1   (1)   (0)   Ocenialenka 
Tudi meni je to čisto mimo. Ne vem kaj je tem novomeščanom da delajo take posebne stvari.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava