kolesarstvo

V Mirni Peči vsa slovenska kolesarska elita

26.6.2015 | 08:20 | STA

Mirna Peč je vajena gostiti kolesarje ... (Foto: arhiv DL; B. B.)

Mirna Peč je vajena gostiti kolesarje ... (Foto: arhiv DL; B. B.)

Mirna Peč - Mirna Peč bo v nedeljo kolesarski center Slovenije, saj bo tam Adria Mobil priredila državno prvenstvo v cestni dirki. Na seznamu prijavljenih so praktično vsi najboljši slovenski kolesarji, tudi trenutno peti kolesar sveta Simon Špilak, pa Luka Mezgec, Janez Brajkovič, Jan Polanc ...

Dogajanje v Mirni Peči se v nedeljo začne že ob 9. uri, takrat je start starejših mladincev, pol ure kasneje bodo začeli še mlajši mladinci in ženske. Dirka za člane in mlajše člane bo ob 14. uri, ti bodo morali premagati 178,3 km.

Iz novomeške ekipe so sporočili, do bodo po dolgem času na startu tudi vsi najboljši Slovenci. Na startni listi so za zdaj Simon Špilak, Luka Mezgec, Kristijan Koren, Janez Brajkovič, Grega Bole, Matej Mohorič, Jan Polanc, Jure Golčer, Jure Kocjan, Jan Tratnik, Borut Božič, Luka Pibernik, lanski prvak Matej Mugerli in številni drugi.

Adria Mobil bo v bližnjo Mirno Peč poslala vse najboljše kolesarje, tudi Primoža Rogliča, zmagovalca letošnje dirke po Sloveniji in Marka Kumpa, najboljšega v zadnji etapi slovenske pentlje, ki bosta ob sebi imela še Kristjana Fajta in Klemna Štimulaka.

Tudi v ženski konkurenci se bodo za majico državne prvakinje borile vse najboljše Slovenke, na čelu z državno prvakinjo Polono Batagelj.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava