dolenjska

V Šentrupertu danes nadomestne volitve

28.6.2015 | 09:30 | STA/B. B.

V Šentrupertu danes nadomestne volitve

Šentrupert - V Šentrupertu danes potekajo nadomestne volitve za občinskega svetnika, saj so marca trije svetniki odstopili. Šentrupertska volilna komisija je za njihova mesta razpisala nadomestne volitve v drugi in četrti volilni enoti, pri čemer je ugotovila, da je za mandata občinskega svetnika v drugi enoti en kandidat premalo.

Tajnica šentrupertske volilne komisije Mateja Jazbec je za STA povedala, da so bile v predpisanem roku vložene tri kandidature, od teh so dve v celoti potrdili, eno pa so zavrnili.

Pri žrebu vrstnega reda kandidatov na razglasih in glasovnicah so tako za drugo volilno enoto, kjer bi morali voliti dva svetnika, potrdili le kandidaturo Antonije Lukek (SLS). Za četrto volilno enoto, kjer bodo volili enega svetnika, pa so potrdili kandidaturi Janje Omahen, ki kandidira s podporo volivcev, in Tomaža Kurenta (SLS).

Čeprav imajo v drugi volilni enoti enega kandidata premalo, morajo volitve izpeljati, nato pa bosta morala občinska volilna komisija in občinski svet odločiti, kako bodo ukrepali. Po besedah Jazbečeve odgovora za zdaj še nimajo.

Druga volilna enota občine Šentrupert na Dolenjskem obsega vasi Slovenska vas, Straža, Trstenik, Vesela gora in Zabukovje. Četrta pa Drago pri Šentrupertu, Hom, Hrastno, Kamnje, Kostanjevico, Okrog, Ravne nad Šentrupertom, Ravnik, Škrljevo, Vrh in Zaloko. V obeh volilnih enotah je približno 1100 volilnih upravičencev.

Kot šentrupertski občinski svetniki so konec marca odstopili Božidar Tratar, Alojz Gregorčič in Matjaž Štrukelj.

‹ nazaj

Komentarji (1)

29.6.2015Ocenipodgurc 
HE HE...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava