gospodarstvo

Konec stečajnega postopka Vina predvidoma do jeseni

29.6.2015 | 11:25 | STA, M. M.

Foto: M. L., arhiv DL

Foto: M. L., arhiv DL

Brežice - V okviru stečajnega postopka družbe Vino Brežice, ki je od leta 2009 v stečaju, je upravitelj Zlatko Vili Hohnjec uspel prodati večino premoženja in po zbiranju nezavezujočih ponudb tudi nekaj njenih blagovnih znamk. Premoženje, ki ga ni moč unovčiti, približno 155.000 evrov, je prenesel na upnike. Končanje postopka predvideva konec poletja.

Hohnjec je povedal, da pripravlja po preselitvi arhiva Vina Brežice, ki jo bodo opravili te dni, še pred sodnimi počitnicami ali avgusta zadnjo delitev, s katero bo delavcem, ki so glavnico svojih terjatev že dobili v celoti poplačano, izplačal še pripadajoče obresti.

Glede poplačila terjatev ločitvenih upnikov je pojasnil, da so ti dobili, kar jim je pripadalo oz. kar je bilo mogoče dobiti.

Glavnino nepremičnin in opremo Vina Brežice v stečaju so na predlanski dražbi, tretji po vrsti, za 2,5 milijona evrov prodali podjetju BGS elektrika z Dobove, ki v brežiških prostorih nadaljuje s proizvodnjo.

Sicer pa je Okrožno sodišče v Krškem po tem, ko je zaradi večmesečnih zaostalih izplačil delavcem v Vinu Brežice potekala enomesečna stavka, septembra 2009 razpisalo stečaj družbe. Prvo dražbo so nato opravili junija 2010 in drugo januarja 2011. Hohnjec pa je skušal nepremičnine in opremo družbe kasneje prodati tudi z zbiranjem nezavezujočih ponudb.

Omenjeno podjetje je leta 2008, ko je prešlo v last tedanjega direktorja Mihajla Čuleta, zaposlovalo približno 150 delavcev, pri pijačah pa je imelo na slovenskem trgu približno osemodstotni delež.

‹ nazaj

Komentarji (1)

29.6.2015OceniMarjan 
Nič se ne piše o Pohištvu Brežice, zgleda da je namen da se nič ne ve o dogajanju. Upam, da bo Dolenjski list kaj izvedel o Pohištvu in Noveles Straža.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava