Mladeniča bi se pretepala. Ona trčila v steber, on v patruljo

29.6.2015 | 14:40

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Črnomaljski policisti so bili v noči na soboto obveščeni o pretepu v gostinskem lokalu v Črnomlju. Takoj so odšli tja in prijeli kršitelja, stara 20 in 16 let. Oba sta bila pijana in nista upoštevala ukazov policistov, zato so zoper njiju uporabili prisilna sredstva in ju obvladali. Ugotovili so, da sta že pred tem na prireditvenem prostoru (verjetno je šlo za Jurjevanje) kršila javni red in mir in delavce varnostnih služb spodbujala k pretepu. S kršitvijo sta nadaljevala v gostinskem lokalu, kjer sta izzivala goste in jih pretepala. Zaradi kršitev so jima po zaključenem pridržanju izdali plačilni nalog.

Pijan povzročil nesrečo in pobegnil

Sicer pa tudi ta vikend ni minil brez številnih pijanih voznikov. Novomeške policiste je na praznični četrtek popoldan občanka obvestila, da je bila na Ratežu udeležena v prometni nesreči. Voznik avtomobila znamke Renault naj bi trčil v njeno vozilo in pobegnil s kraja nesreče. Policisti so na podlagi opisa vozila 57-letnega pobeglega voznika kmalu izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,92 miligrama alkohola (1,91 g/kg). Kršitelju so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Izdali so mu plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog zaradi vožnje pod vplivom alkohola, vožnje po levem smernem vozišču in pobega s kraja prometne nesreče.

Bežal pred policisti

Šentjernejski policisti so v noči na nedeljo v kraju Ostrog ustavljali voznika avtomobila. Kršitelj njihovih znakov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo in zapeljal preko travnika. Policisti so ga izsledili in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. V litru izdihanega zraka je imel 0,47 miligrama alkohola (0,98 g/kg). Zoper 18-letnega voznika začetnika so na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Pijana v betonski steber

Prav tako včeraj nekaj po 5. uri se je zgodila prometna nesreča v Brežicah. Policisti so ugotovili, da je 19-letna voznica avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in trčila v betonski steber mostu. Lažje poškodovano povzročiteljico nesreče, ki je imela v litru izdihanega zraka 0,75 miligrama alkohola (1,56 g/kg), so oskrbeli v brežiški bolnišnici. Policisti so ji izdali plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pijan odšel s kolesom

Šentjernejski policisti so bili včeraj popoldan obveščeni, da naj bi se v gostinskem lokalu pretepala dva moška. Eden izmed udeležencev pretepa je s kolesom kraj zapustil pred prihodom policistov. A so ga izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 1,03 miligrama alkohola (2,14 g/kg). Zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov in javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

72-letnica brez vozniške

Med kontrolo prometa v Straži so varuhi reda v četrtek dopoldan ustavili 72-letno voznico avtomobila Volkswagen golf. Med postopkom so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj ji je bila izrečena sankcija prenehanja veljavnosti. Avtomobil so ji zasegli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Ostal brez traktorja

V Žuničih na območju Črnomlja so prav tako v četrtek zasegli kmetijski traktor 78-letnemu kršitelju. Ugotovili so, da je vozil pijan in da nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

Napihal tudi mladoletnik

V noči na soboto so policisti opravljali kontrolo prometa v okolici Črnomlja in ustavljali voznika motornega kolesa. Kršitelj znakov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo. Policisti so ga izsledili in ugotovili, da 15-letnik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistrirano motorno kolo Honda maxi scooter, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,30 miligrama alkohola. Motorno kolo so mladoletniku zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Odklonil alkotest

Policisti Posebne skupine za nadzor prometa Postaje prometne policije Novo mesto so v soboto popoldan na območju Trebnjega ustavili voznika Renault scenica in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. 59-letni kršitelj je opravljanje odklonil. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah seznanili pristojno sodišče.

Trčil v vozilo policije

Metliški policisti so sinoči nekaj pred 22. uro v Suhorju ustavljali voznika avtomobila BMW. Kršitelj je ob poskusu bega trčil v službeno vozilo policije in v betonski podstavek. Med postopkom so ugotovili, da gre za večkratnega kršitelja cestno prometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran avtomobil, na katerem so bile nameščene ukradene registrske tablice. Opravljanje preizkusa alkoholiziranosti je 46-letnik odklonil. Policisti so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Avtomobil so zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vlomilci med prazniki in vikendi ne počivajo

V noči na praznik je v Dolenjem Leskovcu nekdo vlomil v klet stanovanjske hiše, odnesel je dva elektromotorja in starejši štedilnik. Lastnika je oškodoval za 200 evrov.

Iz odklenjenega hleva v kraju Gorenji Podboršt so neznanci v isti noči odpeljali dve telici. Lastnika so oškodovali za 1200 evrov.

V Mirni vasi na območju Trebnjega so prav tako v četrtek neznanci vlomili v starejši mlin, ukradli so elektromotor in voziček za hlodovino. Povzročili so za 2000 evrov škode. Z dvorišča stanovanjskega objekta v Sevnici pa je popoldan nekdo odpeljal avtomobil Volkswagen polo, modre barve, letnik 1986. Na vozilu ni bilo registrskih tablic.

V noči na soboto je v Cegelnici pri Novem mestu nekdo vlomil v hišo in vzel zlat nakit. Lastniki so bili v tem času v tujini, policisti pa okoliščine še preiskujejo.

Na parkirnem prostoru v Dobravi pri Škocjanu je v isti noči nekdo vlomil v rezervoar tovornega vozila in iztočil gorivo. Povzročil je za 300 evrov škode.

Z dvorišča stanovanjske hiše v Kanižarici pri Črnomlju je v isti noči neznanec odpeljal motorno kolo Suzuki RMZ 250 cross, letnik 2009. Lastnika je oškodoval za 2500 evrov.

V okolici Trebnjega so nepridipravi minuli petek z njive izkopali in odnelsi okoli 150 kilogramov krompirja.

Včeraj dopoldan so bili novomeški policisti obveščeni o vlomu v hišo v Novem mestu. Po prvih ugotovitvah so storilci v času odsotnosti lastnikov skozi teraso vlomili v hišo in odnesli zlat nakit.

Prijeli tatico krompirja

Krški policisti so bili včeraj popoldan obveščeni o tatvini krompirja z njive v kraju Mrtvice. Takoj so odšli tja. Na podlagi opisa sumljivega vozila, ki naj bi ga občani pred tem opazili v bližini, so izsledili in prijeli 35-letno osumljenko, ki je v avtomobilu prevažala ukraden krompir. Ukradeno zelenjavo so vrnili oškodovancu, 35-letno osumljenko pa bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Krški policisti so bili včeraj popoldan obveščeni o vlomu v parkiran avtomobil v Kostanjevici na Krki. Ugotovili so, da je neznanec v času krajše odsotnosti voznika vlomil v avtomobil , vzel je denarnico z gotovino in dokumenti. Lastnika je oškodoval za 500 evrov.

Na parkirnem prostoru pokopališča v Gorenjem Gradišču pri Šentjerneju je včeraj popoldan neznanec vlomil v avtomobil in sunil žensko torbico.

Oškodovanka je včeraj popoldan v bližini mostu ob reki Savi na Vidmu parkirala avtomobil in odšla na sprehod. V času njene odsotnosti je neznanec vlomil v vozilo, odnesel je torbico z dokumenti, bančnimi karticami in zapisi PIN številk. Lastnico je oškodoval za več kot 800 evrov.

»V tem obdobju številni preživljajo prosti čas v naravi in vozila parkirajo v bližini rek, kopališč, na gozdnih poteh in drugje v naravi. Vozila so tako brez nadzora tudi daljši čas in policisti v tem času običajno obravnavajo povečano število vlomov v avtomobile. Občanom svetujemo, da v vozilu ne puščajo predmetov, saj vlomilci najpogosteje vlomijo v vozila, v katerih opazijo različne predmete. Zapirajo naj vsa okna in vrata, zaklenejo vozilo in prtljažnik in vklopijo alarmno napravo. Če je to le mogoče, naj vozila parkirajo na urejenih parkiriščih,« je že večkrat poudarjeno opozorilo o varnosti ob zadnjih vlomih ponovila predstavnica za odnose z javnostmi na PU Novo mesto Alenka Drenik.

Na meji prestregli ukradeno vozilo

Na mejni prehod Obrežje se je na praznični četrtek okrog 12. ure z avtomobilom Mercedes benz pripeljal 34-letni državljan Bolgarije. Policisti so ugotovili, da je bil avto pred nekaj dnevi ukraden na Portugalskem. 34-letniku so odvzeli prostost, ga pridržali in zasegli ukradeno vozilo. Državljana Bolgarije bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.

M. M.

Komentarji (3)

29.6.2015 1   (1)   (0)   OceniTITO 
Pa to ne moreš verjet, kaj se vse dogaja. Zakoni pa so še vedno nični ker je takih dogodkov vedno več!
29.6.2015 2   (2)   (0)   OceniObvestilo 
Mimgrede če komu manjka kak meter drv od včeraj? Okoli 18:30 ure se je najmanj meter drv odpeljal v sivem Citroen Saxoju iz strani Birčne vasi v romsko naselje Ruperč vrh v ta zgornjo vrsto hiš.
30.6.2015Ocenijanez 
jest kot vaščan sem opazil roma iz stranske vasi ko je kradel drva in jih peljal domov in izložil za svetlo zeleno barako.(z sivim saxojem)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava