dolenjska

Miroslav Ograjšek 130-krat daroval kri

30.6.2015 | 10:25 | Besedilo in foto: L. Markelj

Miroslav Ograjšek 130-krat daroval kri

Novo mesto - Miroslav Ograjšek z Vinjega Vrha je bil danes zjutraj, ko je prišel – kot že ničkolikokrat – na novomeški Zavod za transfuziologijo darovati kri, deležen velike pozornosti. Kri je namreč dal točno 130-tič.

Miroslav Ograjšek 130-krat daroval kri

To je res lepa številka, na katero je lahko ponosen, a kot pravi, krvodajalec ni zaradi številk in priznanj, ampak, ker ve, da rešuje življenja. Miroslav je krvodajalec od leta 1982. Takrat je žena pri porodu dobila transfuzijo in to je bil odločilen trenutek, da se je pridružil krvodajalcem. Prej se je bal igle, potem pa je strah premagal.

H krvodajalstvu je nagovoril mnoge, tudi eno od svojih treh hčera, Renato, in meni, da je treba pritegniti zlasti mlade, že v šolah. Sam bo krvodajalec, dokler bo le zdrav oz. še šest let do starosti 65 let. Zadovoljen je, da mu zdravje še dobro služi, sicer pa se zato tudi trudi - uživa v svojem vinogradu, sadovnjaku, travniku. Veliko veselja mu z ženo dela že šest vnukov.

V vseh službenih letih, večina v novomeškem Revozu, Miroslav Ograjšek nikoli ni koristil bolniškega dopusta. Krvi sam za enkrat k sreči še ni potreboval in upa, da bo tako ostalo še naprej.

Za 130-krat darovano kri so mu čestitali: predsednica in sekretarka OZ RK Novo mesto Mojca Špec Potočar in Barbara Ozimek, predsednica KORK Bela Cerkev Milena Činkole ter zdravnica, vodja Centra za transfuzijsko dejavnost Novo mesto Mojca Šimc.

‹ nazaj

Galerija (6)

KRVODAJ-001
KRVODAJ-002
KRVODAJ-003
KRVODAJ-004
KRVODAJ-005
KRVODAJ-006

Komentarji (2)

1.7.2015OceniDolenjka 
Hvala g. Ograjšku za plemenita dejanja! Prijetno je prebrati novico o plemenitih ljudeh, ki pomagajo reševati življenja. Naj se Vam g. Miro dobrota v obilju povrne!
1.7.2015Oceniebt 
Čestitam bivši šef!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava