posavje

FOTO: Sevničani odpirajo mladinski hotel oz. youth hostel

30.6.2015 | 14:30 | M. M.

FOTO: Sevničani odpirajo mladinski hotel oz. youth hostel
FOTO: Sevničani odpirajo mladinski hotel oz. youth hostel
FOTO: Sevničani odpirajo mladinski hotel oz. youth hostel
FOTO: Sevničani odpirajo mladinski hotel oz. youth hostel

Sevnica - Vršilec dolžnosti ravnatelja Srednje šole Sevnica Matjaž Prestor je danes sporočil, da bo jutri v Sevnici zaživel mladinski hotel: »Gostom iz bližnje in daljne okolice bomo omogočili nočitve v prenovljenih prostorih, ki so del Dijaškega doma v okviru Srednje šole Sevnica – v prijetnem okolju mesta, ob reki Savi, z veliko spremljajočimi vsebinami.«

V zgradbi Srednje šole Sevnica, ki je bila zgrajena leta 1904 in adaptirana leta 1982, je doslej kot dodatna dejavnost srednje šole s programoma »mizar« in »frizer« deloval tudi dijaški dom. Izračuni so pokazali, da bi za delovanje v obvladljivih finančnih, pa tudi strokovnih okvirih, v dijaškem domu moralo bivati najmanj 26 dijakov in dijakinj, toda tudi pri tem številu bi pogoji dela zaposlenih ostali nespremenjeni. Trenutno pa biva v dijaškem domu le pet dijakov. Prehod na financiranje cene programa po dijaku po metodologiji, ki je stopila v veljavo z letom 2013, in opravljeni izračuni, so od zavoda zahtevali odločitev, kako naprej, je Prestor zapisal v sporočilu za javnost.

Glede na številne naravne in kulturne danosti, ki jih lahko ponudi Sevnica s širšo okolico, so začeli razmišljati o ideji mladinskega turizma oz. youth hostla. V zadnjih mesecih so tako temeljito preuredili deset sob, še šest jih načrtujejo urediti v nadaljevanju. Dobili so podporo s strani lokalne skupnosti, idejo podpira tudi občina.

»Naše prenovljene prostore si je ogledalo tudi Popotniško združenje Slovenije/Hostelling International Slovenia, ki je edini nacionalni zastopnik Slovenije v mednarodni federaciji International Youth Hostel Federation (IYHF). Sklenili smo pogodbo o odprtju Youth Hostla s 1. julijem,« je še dodal v.d. ravnatelja. Ob odprtju pripravljajo t.i. dan odprtih vrat, ki bo jutri od 16. do 18. ure.

Zvočni zapisi

Matjaž Prestor o mladinskem hotelu v Sevnici

‹ nazaj

Galerija (17)

hostel (1)
hostel (10)
hostel (11)
hostel (12)
hostel (13)
hostel (14)
hostel (15)
hostel (16)
hostel (2)
hostel (3)
hostel (4)
hostel (5)
hostel (6)
hostel (7)
hostel (8)
hostel (9)
hostel

Komentarji (1)

1.7.2015Ocenismart 
ammmmm, a res??

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava