dolenjska

Novomeški podjetniki v petek vabijo na Noč nakupov

30.6.2015 | 15:30 | B. B.

Renata Mikec in Jasna Šinkovec (Foto: B. B.)

Renata Mikec in Jasna Šinkovec (Foto: B. B.)

Novo mesto - Napovedi o prenovi novomeškega Glavnega trga in spremembi prometnega režima v starem mestnem jedru so med podjetnike, ki v centru mesta opravljajo svojo dejavnost, vnesle precej nemira. Zato so se aprila povezali v civilno iniciativo (CI) Grem v mesto.

Kot je na včerajšnji novinarski konferenci povedala predsednica CI Jasna Šinkovec, je podjetnike v mestnem jedru povezalo dejstvo, »da smo nezadovoljni z odnosom občinskih oblasti do mesta, hkrati pa ugotavljamo, da smo tudi sami nekoliko zaspali in da moramo za oživitev tudi sami nekaj prispevati.«

Prva skupna akcija bo petkova Noč nakupov, in sicer med 21. uro in polnočjo. V tem času bodo odprte številne trgovine, delovni čas bodo podaljšali tudi lokali. Skupaj bo v akciji sodelovalo nekaj manj kot 50 trgovcev, gostincev, frizerjev, cvetličarjev, urarjev …

Noč nakupov bodo popestrili nastopi uličnih glasbenikov, didžeji in plesalci, predstavili se bodo likovniki iz društva Mavrica, trgovine bodo praznično okrašene in razsvetljene, nekateri podjetniki pa bodo svoje storitve predstavili tudi na ulici.

»Poskrbeli bomo, da bo mesto tako, kot bi moralo biti vsak večer,« pravi ena od pobudnic povezovanja podjetnikov Renata Mikec in napoveduje nove podobne akcije.

Podrobneje v četrtkovi tiskani izdaji Dolenjskega lista.

Zvočni zapisi

Jasna Šinkovec o Noči nakupov na novomeškem Glavnem trgu

‹ nazaj

Komentarji (3)

30.6.2015Oceniime 
to sta županja in podžupanja? :)
30.6.2015–1 (2) (3)OceniMatjaž  
Ko bi le bilo več takih "Mikčevih"! In lahko samo rečemo končno, da se je našla neka skupina ljudi, ki jim ni vseeno. Gospodu brez jajc, ki se ne zmore predstavit pa... rokave zavihat in ne samo pljuvat. V centru mesta nikomur od podjetnikov ni z rožicami postlano.
30.6.2015Ocenijst 
...in z lahkoto se postavijo na sredino prehoda za pešce ter zaustavijo promet,.... ja vem, slikat se je treba :).... sej ste bili simpatični..... upam, da uspe akcija.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava