gospodarstvo

Delničarjem Lisce 1,90 evra dividende na delnico

30.6.2015 | 20:05 | STA. M. M.

Foto: Mediaspeed, arhiv DL

Foto: Mediaspeed, arhiv DL

Sevnica - Delničarji sevniške Lisce, ki se ukvarja z izdelavo modnih oblačil, so na današnji skupščini sklenili, da se od skupno 2,6 milijona evrov bilančnega dobička za dividende nameni 1,7 milijona evrov oz. 1,90 evra bruto na delnico. Preostali bilančni dobiček ostaja nerazporejen.

Za člana nadzornega sveta Lisce sta bila kot predstavnika interesov delničarjev za naslednji mandat, ki bo trajal od 17. julija letos do 16. julija 2019, izvoljena Vesna Južna in Martin Gosenca, je po skupščini povedal predsednik uprave Lisce Goran Kodelja. Južna je v nadzornem svetu sicer sedela tudi v prejšnjem mandatu.

Skupščina je upravi in nadzornemu svetu za poslovno leto 2014 podelila razrešnice ter sprejela predlagane statutarne spremembe.

Za letošnjega revizorja pa je bila imenovano ljubljansko podjetje za revidiranje KPMG Slovenija.

Lisca, ponudnica predvsem ženskega perila in kopalk lastnih blagovnih znamk, ki v matični in hčerinskih družbah v sedmih državah zaposluje 700 ljudi, je ta mesec z gala modno revijo v Portorožu obeležila 60-letnico poslovanja. Družba je v 30 državah prisotna z več kot sto prodajnimi mesti.

Kot so ob praznovanju jubileja sporočili iz Lisce, letno prodajo 2,5 milijona izdelkov, s čimer se uvrščajo med vodilna podjetja spodnjega perila na območju nekdanje Jugoslavije in med pomembnejše evropske ponudnike perila.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava