Otroci Jane obeležili tri jubileje hkrati

1.7.2015 | 12:40

Otroci Jane obeležili tri jubileje hkrati
Otroci Jane obeležili tri jubileje hkrati

Novo mesto - Zasebni vrtec Jana je nedavno obeležil pomembne obletnice, in sicer 5-letnico delovanja vrtca, 650-letnico ustanovitve Novega mesta ter 85-letnico novomeške predšolske vzgoje.

»Pred petimi leti je Joža Miklič, ustanoviteljica in direktorica vrtca, stopila na pravo, četudi negotovo pot. Ustanovila je zasebni vrtec, hišo otrok z elementi montesori pedagogike, ki upošteva ter spoštuje zasebnost otrok, omogoča večjo individualnost in drugačnost otrok ter izbiro v nasprotju s skupinsko rutino. Temeljno vodilo pri vzgoji otrok za življenje je misel 'Podpiraj me, da naredim sam!',« so ob tem zapisali v sporočilu za javnost.

Ob petem rojstnem dnevu vrtca so na prireditvi v nakupovalnem centru Qlandia nastopili otroci, pokazali so, kaj so se naučili, in se ob hkrati poslovili od 'malih maturantov', ki jeseni odhajajo v šolo. Direktorica vrtca se je zahvalila vsem za zaupanje in sodelovanje, še posebno otrokom, ki s svojo neposrednostjo poskrbijo, da v vrtcu vsak dan sije sonce, ki je srčika delovanja vrtca, še dodajajo v Jani.

M. M., foto: vrtec Jana

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava