bela krajina

Prihodnji teden že 21. Semiška ohcet

1.7.2015 | 14:30 | Besedilo in fotografije: M. B.-J.

Prihodnji teden že 21. Semiška ohcet
Prihodnji teden že 21. Semiška ohcet
Prihodnji teden že 21. Semiška ohcet

Semič - V Semiču se bo prihodnji petek, 10. julija, začela tridnevna prireditev Semiška ohcet. Čeprav se tudi letos ne bo poročil nihče, pa sta Turistično društvo Semič in Kulturni center Semič, ki sta organizatorja prireditve, pripravila pester program (najdete ga tudi v priponki spodaj in na povezavi Namig za premik). Letošnja novost je, da prireditev ne bo pri semiškem gasilskem domu, ampak v kulturnem centru in okrog njega ter v starem trškem jedru.

Ob otvoritvi 21. Semiške ohceti bodo v kulturnem centru odprli tudi več razstav, prikazali obred prošnjačenja, sledil pa bo koncert Ota Pestnerja. V soboto se bo program začel že ob 8. uri zjutraj s pohodom po Semiški gori. Novost bo festival potic iz vlečenega testa. Osrednji program se bo začel ob 18. uri s prikazom poročnega obreda. Nedeljsko popoldne pa bo namenjeno predvsem otrokom in mladim družinam, Semiška ohcet pa se bo zaključila s srečanjem belokranjskih ljudskih godcev in pevcev ljudskih viž.

Hkrati s predstavitvijo prireditve je na včerajšnji novinarski konferenci semiška županja Polona Kambič predstavila dela v občini v letošnjem letu, ki jih je manj kot pretekla leta, ker ni razpisov. Direktorica kulturnega centra Irena Plut pa je predstavila prireditve v centru v drugi polovici letošnjega leta. Pripravili bodo poletne večere pred kulturnim centrom, športno poletje, počitniške dogodivščine, obiskovalcem pa bosta v sezoni 2015/16 na voljo tudi belokranjski abonma ter abonma gledaliških komedij Nasmejmo se!

‹ nazaj

Komentarji (3)

1.7.2015OceniPolde iz Vinice 
Pri Pavliču pri nas bo pa Severina.
1.7.2015Oceniopazovalec 
Semič bo prazen vsi bodo šli na koncert Severine. Ajoj če bi imela njena čuka števec........
3.7.2015Ocenialadin 
Ne grem je poslušat, ker še pozdravit ne zna v slovenščini kaj da bi povedala še kakšen stavek. T

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava