kronika

Med delom v gozdu umrla 13-letna deklica

1.7.2015 | 13:15 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Policisti so bili včeraj okoli 13.30 obveščeni o nesreči pri delu v gozdu v Čatežu, kjer naj bi se huje poškodovala deklica. Na kraj so takoj odhiteli reševalci in policisti. Reševalci so hudo poškodovano 13-letno deklico odpeljali v bolnišnico, kjer je zaradi hudih poškodb kasneje umrla.

Novomeški kriminalisti so opravili ogled kraja nesreče in zbrali obvestila. Ugotovili so, da je 56-letni moški v gozdu podiral drevesa, poškodovana v žledolomu. Z njim je bila tudi mladoletna hči. Med podiranjem enega izmed dreves je deblo zadelo krošnjo drugega drevesa. Kasneje se je veja tega drevesa odlomila in z višine več kot desetih metrov padla na deklico.

Kriminalisti bodo po zaključeni preiskavi o ugotovitvah s poročilom seznanili pristojno tožilstvo, danes poročajo s PU Novo mesto.

Huda nesreča delavca

V minuli noči so bili krški policisti obveščeni o nesreči pri delu v podjetju na Senovem. Poškodovanega 45-letnega delavca so reševalci odpeljali v bolnišnico, kjer so mu oskrbeli opekline po telesu. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo s preiskavo. Po prvih ugotovitvah naj bi se vnela barva, ogenj pa je zajel delavca. Policisti so o nesreči obvestili preiskovalno sodnico, okrožno državno tožilko in pristojnega inšpektorja za delo. Po zaključeni preiskavi bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Med prevračanjem padel iz vozila

Včeraj nekaj pred 14.30 se je zgodila prometna nesreča na cesti med Globokim in Pišecami. Policisti so ugotovili, da je 20-letni voznik avtomobila BMW vozil iz Pišec proti Globokem. V ovinku je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste. Avtomobil se je pričel prevračati, voznik, ki med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu, pa je med prevračanjem padel iz vozila. Hudo poškodovanega so reševalci odpeljali v bolnišnico.

»Neprilagojena hitrost na dolenjskih, posavskih in belokranjskih cestah tudi v letošnjem letu ostaja eden najpogostejših vzrokov prometnih nesreč. V letu 2015 so na našem območju prehitri vozniki povzročili 133 prometnih nesreč, v katerih se je 11 oseb huje telesno poškodovalo in 55 lažje. V teh prometnih nesrečah je bil vsak šesti povzročitelj prometne nesreče pod vplivom alkohola,« ob tem črno statistko dodaja predstavnica za odnose z javnostmi na novomeški PU Alenka Drenik.

Številne kršitve predpisov

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so sinoči nekaj po 19. uri v okolici Mirne vasi ustavili voznika avtomobila Fiat punto. Med postopkom so ugotovili, da 54-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj še ni opravljal izpita B kategorije. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,51 miligrama alkohola (1,06 g/kg). Vozil je neregistriran avtomobil, za katerega nima sklenjenega obveznega zavarovanja. Avtomobil tehnično ni bil brezhiben, kršitelj pa med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu. Policisti so mu avto zasegli in zaradi številnih kršitev cestnoprometnih predpisov izdali plačilni nalog v znesku 2290 evrov. O kršitvah so z obdolžilnim predlogom seznanili tudi sodišče.

Zalotili tatova

Novomeški varuhi reda so bili sinoči okoli 21. ure obveščeni, da so neznanci na Kandijski cesti v Novem mestu vlomili v zabojnik in kradejo oblačila. Na podlagi opisa vozila so policisti izsledili in prijeli 43-letnega osumljenca in 38-letno osumljenko. Ukradena oblačila so jima zasegli in ju bodo po zaključeni preiskavi ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Okradli klub

V noči na torek je neznanec v Črnomlju vlomil v objekt športnega kluba, odnesel je gotovino in živila. Klub je oškodovan za 160 evrov.

‹ nazaj

Komentarji (1)

1.7.2015Ocenihejla 
Zdaj pa naj ukinejo nujno medicinsko pomoč tudi v Metliki !!!!!!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava