kultura

Pozor, pozor, prihaja Rudi Potepuški

2.7.2015 | 09:05 | M. M.

Pozor, pozor, prihaja Rudi Potepuški

Novo mesto - V Novo mesto danes prihaja Rudi Potepuški, festival uličnega gledališča, ki bo v sodelovanju z Ano Desetnico popestril Glavni trg oz. teraso pred kavarno Goga. »Spremenili jo bomo v mestno dnevno sobo z zofami in kotički za branje. Glavni trg bo zaprt za promet,« je ob tem sporočila Jedrt Jež Furlan.

Drevi ob 20. uri začnejo s predstavo za odrasle Klovnovski Cabaret, sledi ognjeni spektakel Sparkle: Kreaktiv. Vsekakor pestro bo tudi jutri, ko bo že dopoldne ob 10. uri na sporedu Cirkokrog, delavnica cirkuških veščin za otroke, in Vintič tetke. Kreativne tetke bodo čuvale otroke, z njimi ustvarjale in se sprehodile po mestu. Sprehod pa ne bo navaden sprehod. Otroci bodo spoznavali mestne zgodbe, starši pa bodo imeli nekaj uric zase, so zapisali v vabilu. Ves dan se bodo vrstile predstave, prav tako v soboto, ko bodo zvečer obiskovalcem ponudili še koncert Nece Falk, Jerka Novaka in Mira Novaka »Maček Muri in Muca Maca«.

Celoten program najdete na spletni strani festivala na povezavi Namig za premik. Dodajmo, da je obisk predstav brezplačen.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava