Poleti manj avtobusov in ob vikendih zapore zgornjega Glavnega trga

2.7.2015 | 10:05

Foto: L. M., arhiv DL

Foto: L. M., arhiv DL

Novo mesto - Z julijem je Novo mesto doživelo dve precej pomembni prometni spremembi. Občina je namreč začela zaračunavati parkirnino na parkirišču ob Kandijski cesti (in v mali parkirni hiši v Portovalu), spremenil pa se je tudi vozni red mestnih avtobusov.

Ti bodo poslej vozili manj pogosto, sploh v popoldanskem času. Mestni avtobusi bodo z vožnjami po novem končali okoli 15.30, doslej pa so vozili do 20. ali celo 21. ure. Manj voženj bo tudi v dopoldanskih urah. Po jutranji prometni konici, ki se konča okoli 8. ure, bodo avtobusi ponovno začeli voziti šele okoli poldneva. Ukinjene so tudi vse sobotne vožnje.

Ob občutnem krčenju števila voženj, s čimer bi občina na letni ravni prihranila okoli 200 tisoč evrov, pa je dobra novica to, da so dve liniji nekoliko spremenili oz. podaljšali. V Podbrezniku, kjer mestni avtobus do zdaj tako rekoč ni vozil, bodo imeli po novem po sedem odhodov na dan, na novo pa uvajajo tudi postajališče na Mestnih njivah, kjer se bo avtobus ustavljal po štirikrat na dan.

Nov vozni red velja do konca avgusta.

Poleti bo tudi več delnih zapor Glavnega trga (od Mladinske knjige do vodnjaka). Zaradi prireditev v sklopu Novomeških poletnih večerov bo ta del trga zaprt za promet vse četrtke in sobote v popoldanskih in večernih urah, občasno pa tudi druge dneve. Tako bo npr. ta konec tedna, ko bo zapora od danes od 12. ure do nedelje do 3. ure.

Podrobneje o vseh novostih poročamo v aktualni tiskani izdaji Dolenjskega lista.

Boris Blaić

Komentarji (4)

2.7.2015OceniJan 
Za prireditve ob koncih tedna (+četrtek) pa vse čestitke za letos. Skoraj ni dneva, da ne bi bilo vredno it česa pogledat. Pa še ta občasna, res da zgolj delna) zaprtja Glavnega trga, bodo počasi navajala ljudi, na morebitno popolno zaprtje v prihodnosti.
2.7.2015Ocenikar eden 
Ali ne bi mogli v prispevku dodati vozni red? Saj ni tako težko, nam bi pa veliko pomenilo.
2.7.2015OceniVinko 
Evo vozni red http://www.novomesto.si/si/obcina/novice/?id=13560http://www.novomesto.si/si/obcina/novice/?id=13560
2.7.2015OceniUredništvo 
@ kar eden: vaša želja, naš ukaz :) upamo, da je tako res lažje, sicer jih najdete na spletnih straneh občine... pa lep dan vsem skupaj, uredništvo

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava